DATA, ANALYTIIKKA JA TEKOÄLY

Modernit data-alustaratkaisut pilvessä mahdollistavat analytiikan ja tekoälyn kehittämisen liiketoiminnan tueksi. Edistyneet visualisointityökalut auttavat luomaan keskitettyjä näkymiä, jotka vähentävät käsin tehtävää työtä ja päätösten tekemistä mututuntuman perusteella.

ISLET tarjoaa palveluita datan ja analytiikan ratkaisuiden kaikkiin vaiheisiin, strategian luonnista määrittelyyn, suunnitteluun, teknologiavalintojen tueksi, sekä tietenkin teknisen toteutuksen ja proaktiiviset ylläpitopalvelut, ja tämän kaiken buustattuna viimeisimmillä tekoälyratkaisuilla. 

 

Janne Anttila

OTA YHTEYTTÄ
Janne Anttila
CBO Data and Analytics, Isletter
janne.anttila@isletgroup.fi
+358 45 672 8569

Datakonsultointi

Konsulttimme ovat kokeneita, näkemyksellisiä ja rohkeita – he auttavat sinua ymmärtämään organisaatiosi nykytilan laatikon ulkopuolelta ja luomaan konkreettisen tiekartan, jolla navigoit kohti tavoitetilaa. Tiimimme on tuottanut datakonsultointipalveluita vuosien ajan Suomen suurimmille yrityksille, pk-yrityksille ja useille julkisen sektorin organisaatioille. Tuomme sinulle asiantuntevan näkemyksen ja arvion nykytilasta, voimme tehdä nykyisille ratkaisuillenne terveystarkastuksen (tai auditoinnin), toimittaa konkreettisen suunnitelman pilveen siirtymisestä kustannusarvioineen, määritellä organisaationne tiedolla johtamisen tavoitetilan tai luoda kokonaisvaltaisen datastrategian kehityksen tueksi.

Datakonsultointipalveluidemme ytimessä on konkretia ja teknologiariippumattomuus. Emme ole minkään yksittäisen teknologian sanansaattajia, emmekä jätä työtämme abstraktille tasolle pilvilinnoihin tai esittele liian yksityiskohtaista teknistä hölynpölyä. Otamme huomioon ison kuvan, unohtamatta olennaisia nyansseja ja tuotamme sinulle toteutuskelpoiset suunnitelmat, tiekartat ja sisällön määritykset vahvalla ammattitaidolla ja kokemuksella. Olemme teknologia- ja tuoteriippumaton, joten voit luottaa siihen, että ideamme ja ehdotuksemme taustalla ei ole piiloagendaa. Vuosien työn tuloksena meille on hioutunut valmiit metodologiat, materiaalipohjat ja työkalut, jotka mahdollistavat suoraviivaiset ja kustannustehokkaat toimeksiannot.

Datakonsultointipalveluillamme on 100 % tyytyväisyystakuu, hinta on tyypillisesti kiinteä ja toimeksianto laskutetaan vasta hyväksytyn toimituksen jälkeen.

Datastrategia

Strategiahankkeen tyypillinen tavoite on luoda asiakasorganisaatiolle datastrategia tai analytiikka-/BI-strategia. Strategia sisältää nykytilan analyysin, konkreettisen kuvauksen tavoitetilasta, suunnitelman siihen pääsemisestä, olennaiset vaihtoehtoiset teknologiaskenaariot vertailtuna, arkkitehtuurikuvaukset ja tiekartan/projektoinnin. Strategiassa otetaan kantaa arkkitehtuurin, teknisten ratkaisuiden lisäksi myös organisoitumiseen, sekä toimintatapoihin/prosesseihin. Lisäksi voidaan tarkastella asiakkaan palveluiden kehittämistä datan avulla.

Terveystarkastus

Terveystarkastuksessa (auditointi) käymme nykyisen ratkaisusi läpi eri näkökulmista tarkasteltuna. Lopputuloksena syntyy konkreettinen listaus ehdotetuista muutos- ja korjaustöistä liittyen ratkaisun eri osa-alueisiin.

Pelastuspalvelu

Pelastuspalvelu kutsutaan apuun, kun tilanne on epäselvä tai kehityshankkeesi on jo karahtanut kiville. Teemme nopeasti pelastussuunnitelman kurssin korjaamiseksi, sisältäen konkreettisen toimenpidesuunnitelman, aikataulutuksen, projektoinnin ja kustannusarvion.

Teknologiaevaluointi

Teknologiaevaluointi voi sisältää koko data-alustaratkaisun tai yhden osan siitä, esimerkiksi analytiikka/visualisointiratkaisun. Tyypillisesti palvelua käytetään kun halutaan selvittää mikä olisi paras työkalu- tai teknologiaskenaario omalle organisaatiolle. Palvelussa luodaan konkreettinen vertailu pisteytettynä ja painottaen asiakasorganisaatiolle olennaisia asioita. Loppuraportti mahdollistaa pilotointi / Proof-of-Concept hankkeen aloituksen tietyllä/tietyillä teknologioilla tai suoraan teknologian hankinta päätöksen ja kehittämisen aloittamisen.

Näiden lisäksi toimitamme erilaisia räätälöityjä toimeksiantoja.

Paketoidut palvelut

Islet tarjoaa asiakkaille paketoituja palveluita tyypillisimmistä konsultointitoimeksiannoista, sekä ratkaisuiden toteuttamisen kiihdyttämiseksi. Paketoidut palvelut tarjotaan asiakkaille kiinteällä hinnalla, mutta ne ovat myös täysin räätälöitävissä tapauskohtaisesti. 

 

ESIMERKKEJÄ PAKETOIDUISTA PALVELUISTAMME:

 

Data- ja analytiikkaratkaisut

Palveluihimme kuuluu koko analytiikkaratkaisun suunnitteleminen ja toteuttaminen integraatioista tietoalustaan, sekä analytiikkaan ja visualisointeihin. Tuotamme sujuvia järjestelmäintegraatioita suosituilla työkaluilla ja teknologioilla, suunnittelemme ja toteutamme data-alustoja ja tietovarastoja,jotka toimivat tiedolla johtamisen vahvana peruskalliona ja mahdollistavat innovatiivisten liiketoimintaratkaisuiden kehittämisen. Aina käsitemallinnuksesta raakaan tekniseen toteutustyöhön.

Datan siirtely ja tallennus ei koskaan tuo arvoa sellaisenaan vaan datasta täytyy muodostaa modernien työkalujen avulla visuaalisia kokemuksia, ovat ne sitten eri käyttäjäryhmille tai rooleille tarkoitettuja kokonaisratkaisuja, erilaisia teemoihin liittyviä dashboardeja tai yksittäisiä raportteja. Toteutamme ratkaisuja johtavilla teknologioilla kuten Microsoft, Aecorsoft, Snowflake, Databricks, ADE, AWS, DBT, Qlik, Tableau ja SAP.

Tarjoamme kattavia data- ja analytiikkapalveluita käyttäen uusimpia työkaluja kuten Microsoft Power Platformia ja Power BI:tä. Microsoft Power Platform on tehokas liiketoimintasovellusten paketti, joka mahdollistaa datan analysoinnin, prosessien automatisoinnin, virtuaaliagenttien luomisen ja ratkaisujen kehittämisen liiketoimintaongelmien ratkaisemiseksi. Se on vallankumouksellinen yrityksille, jotka haluavat digitalisoida toimintaansa ja saada arvokkaita hyötyjä datastaan.

Power BI, osa Microsoft Power Platformia, on liiketoiminta-analytiikan työkalu, joka tarjoaa tukea nopeisiin, tietoon perustuviin päätöksiin. Se mahdollistaa käyttäjät luomaan omat raporttinsa ja hallintapaneelinsa interaktiivisten visualisointien avulla, tuoden itsepalvelulähestymistavan liiketoimintaälykkyyteen. Sen avulla päätöksentekijät voivat hyödyntää dataa strategisissa valinnoissa, mikä kehittää datavetoista yrityskulttuuria.

Hiljattain Microsoft julkaisi uuden SaaS-pohjaisen analytiikka-alustan nimeltä Microsoft Fabric. Saman SaaS-palvelun alta voit nyt löytää kaiken datan ja analytiikan tarpeisiin liittyvän, data-integraatiosta sen muokkaukseen, tallennukseen ja raportointiin, sekä koneoppimis- ja tekoälytyökalut. Isletillä olemme toteuttaneet Data Lakehouse -arkkitehtuureja jo pitkään perinteisten tietovarastojen sijaan. Olemme kehittäneet geneerisiä, toistettavia malleja ja kirjastoja Medallion-arkkitehtuurin tehokkaaseen toteutukseen ja käytämme Delta Lakea datan tallennusmuotona. Microsoft Fabric tuo mukanaan monia uusia mahdollisuuksia ja ominaisuuksia data-alustan rakentamiseen ja datan hyödyntämiseen. Lue blogimme Fabricista.

ESIMERKKIREFERENSSEJÄ:

Liiketoimintasovellukset

Islet tarjoaa low-code liiketoimintasovelluksia moniin erilaisiin käyttötarkoituksiin, mukaan lukien pää-/viitetietojen hallinta, liiketoimintaprosessikohtaiset sovellukset ja write-back-ratkaisut Power BI:llä.

Keskitymme Power Platformiin, mukaan lukien Power Appsiin, Power Automateen ja Copilot Studioon, luodaksemme älykkäitä ratkaisuja asiakkaillemme. Yhdistämme Power Platformin, Azure OpenAI Servicen ja muut modernit palvelut tarjotaksemme asiakkaillemme ensiluokkaisia generatiivisia tekoälyratkaisuja.

Lue lisää: Power Apps -sovellukset data-analytiikassa

Lue lisää: Päästösovellus tukee Transmeri Groupin vastuullisuustyötä

Jatkuvat palvelut

Islet tarjoaa asiakkailleen ratkaisuiden monitorointiin, ylläpitoon ja tukeen jatkuvia palveluita (AMS). Jatkuvat palvelumme skaalautuvat asiakkaidemme teknisen ympäristön, omien resurssien, BI- ja analytiikkastrategian ja liiketoiminnan painopistealueiden mukaan. Asiakkailla on valittavana useita eri palvelutasoja, joista löytyy aina sopiva eri kokoisille organisaatioille ja ratkaisuille. 

Palvelumallimme hyödyntää Isletin sisäisiä vakiomenetelmiä, sekä työkaluja prosessien ja palvelun optimoinnissa ja automatisoinnissa. Hyödynnämme palveluissamme aina globaaleja standardeja ja parhaita käytäntöjä. 

Tyypillinen jatkuva palvelu sisältää proaktiivisen monitoroinnin, erittäin nopeat vasteajat häiriötilanteissa ja muutenkin ketterän ja joustavan yhteistyömallin. Jatkuvan palvelun piirissä tehdään tyypillisesti myös ratkaisun pienkehitystä ja ennaltaehkäisevää huoltoa/kustannusten optimointia. 

Jatkuvat palvelut kattavat kaikki suosituimmat data ja analytiikka -alueen teknologiat, mm. Microsoft Azure / Power Platform / SQL Server, Snowflake (AWS ja Azure), AWS, Tableau, Agile Data Engine, TimeXtender, Qlik, Aecorsoft sekä useat SAP:n työkalut. 

LUE LISÄÄ