Suomalainen hallirakentamisen edelläkävijä Best-Hall suunnittelee ja rakentaa erilaisia hallirakennuksia muun muassa vaihteleviin logistiikan ja varastoinnin, eri teollisuuden ja tuotannon alojen sekä harrastustoiminnan tarpeisiin. Best-Hallilla oli kasvava tarve lähteä kehittämään uutta modernia ratkaisua datan hyödyntämiseksi ja vahva halu nostaa organisaatiossa tietojohtaminen sen avulla uudelle tasolle. Islet valikoitui kumppaniksi hankkeeseen löytämään Best-Hallille paras mahdollinen teknologinen kokonaisratkaisu, joka vastaisi sekä yrityksen tämänhetkisiin että tulevaisuuden tarpeisiin. Lisäksi tavoitteena oli tuottaa välittömiä liiketoimintahyötyjä.

Lähtötilanteessa yrityksessä tieto oli hajanaista ja läpinäkyvyydessä oli puutteita. Raportointi tapahtui suurelta osin manuaalisen työn kautta erinäisissä Exceleissä. Tämän lisäksi eri puolilla organisaatiota oli käytössä erilaisia täydentäviä raportointityökaluja. Ne eivät kuitenkaan olleet laajasti käytössä eikä kokonaisuus palvellut käyttäjiä optimaalisesti. Tarve olikin tunnistettu data-alustalle, joka kokoaisi tietoa yhteen ja palvelisi eri liiketoiminta-alueita ja niiden tarpeita monipuolisesti ja lähes reaaliaikaisesti.

Isletin Best-Hallille toteuttama uusi kokonaisuus suunniteltiin joustavasti kattamaan kaikki tulevaisuuden tarpeet, riippumatta datamääristä ja liiketoimintatarpeista. Kustannustehokas data- ja analytiikkaratkaisu nojaa Microsoftin Azure-pilvipalvelun päälle toteutettuun tietoalustaan ja siihen integroituun Power BI -raportointityökaluun. Ratkaisu pohjautuu Synapse Analytics:iin ja sen arkkitehtuuri nojaa Isletin Azure referenssiarkkitehtuuriin, joka noudattelee Microsoftin Cloud Adaptation Framework:iä (CAF), alan parhaita käytäntöjä ja perustuu Isletin pitkään kokemukseen Azure-pohjaisista data-alustoista.

 

Olemme olleet erittäin tyytyväisiä yhteistyöhömme Isletin kanssa. Isletin ammattitaitoinen, konstailematon ja kokenut tiimi on tehnyt hienoa työtä, pysyen luvatussa budjetissa ja aikataulussa. Lopputulos luo pohjaa Best-Hallin tietojohtamisen kehittämiseen edelleen ja tulemme saamaan entistä enemmän liiketoimintahyötyjä ratkaisusta jatkossa.

Mats Holm

CFO & HR Manager, Best-Hall Oy

Projektin fokuksessa oli kehittää erityisesti tuotantoon sekä projekteihin liittyvän tiedon hyödyntämistä ja läpinäkyvyyttä. Nopeita hyötyjä päivittäisen operatiivisen toiminnan tehostamiseksi pystyttiin tuomaan erilaisilla tilannekuva-visualisointikokonaisuuksilla. Heti käyttöönoton jälkeen ratkaisun todettiin jo merkittävästi selkiyttäneen tilannetietoisuutta Best-Hallin tuotannossa. Projektien tilanteen kartoittamiseen aikaisemmin liittynyt valtava puhelu- ja sähköpostiliikenne, ja siten myös henkilökunnalta niiden parissa kulunut aika ja vaiva ovat vähentyneet huomattavasti ratkaisun myötä. Nykyisin tarvittavat tiedot ovat läpinäkyvästi ja samanaikaisesti kaikkien tarvittavien henkilöiden saatavilla yhden työkalun kautta, helposti havainnoitavassa muodossa. Ratkaisu toimii Best-Hallin data-arkkitehtuurin perustana ja toimii skaalautuvana ja mukautettavana pohjana datan hyödyntämisen laajentamiseen tulevaisuudessa.

Yhteistyö Best-Hallin kanssa on ollut todella helppoa ja mukavaa, aitoa kumppanuutta. Yrityksiämme yhdistää erityisesti aito asiakaslähtöisyys ja tiimiemme vahva ammattitaito. Olen todella iloinen, että olemme pystyneet auttamaan Best-Hallia luomaan perustukset heidän tietojohtamisensa kehittämiseksi. Yhteistyö jatkuukin edelleen tuomalla uusia sovelluskohteita, sekä ylläpitäen ja kehittäen kokonaisuutta käyttäjien toiveiden mukaisesti ja yrityksen strategiaa palvellen.

Janne Anttila

Liiketoimintajohtaja, Data & Analytiikka, Islet Group

Kokkolasta lähtöisin oleva Best-Hall on perustettu vuonna 1975. Best-Hall tukee asiakkaitaan alasta riippuen hallien luvituksesta suunnitteluun, toteutukseen, pystytykseen sekä huoltoon. Lisäksi yritys tarjoaa rahoituspalveluita: hallin voi hankkia myös vuokra- tai leasing-sopimuksella. Best-Hallin liikevaihto oli vuonna 2020 n. 41 miljoonaa euroa ja henkilöstöä sillä oli reilut 130.

 

Voisiko teidänkin organisaatio kaivata tiedolla johtamisen kehittämisessä navigointiapua? Ota yhteys Janneen:

Janne Anttila
CBO – Data and Analytics, Isletter
janne.anttila@isletgroup.fi
+358 45 672 8569

Voit myös lukea lisää datan ja analytiikan tarjoamastamme sivuiltamme:

 

 

#IsletGroup #Best-Hall #Microsoft #Azure #SynapseAnalytics #PowerBI #data #analytiikka #tietoalusta #data-alusta #raportointi #tiedollajohtaminen

Like what you read? Share this!