Vuonna 2023 juhlistamme Islet Groupin 25:ttä vuosipäivää. Isletin juuret yltävät vuoteen 1998, jolloin Marjariitta Wakkola perusti yrityksen joka tuolloin tunnettiin nimellä BPS Consulting. Tähän päivään mennessä Islet on avustanut yli 270 asiakasyritystä usealta toimialalta digitalisaatioissa ja liiketoiminnan transformaatioissa.

Navigoi kanssamme läpi Isletin 25 vuoden jännittävien vesien ja merkkipaalujen!

 

Teknologia-alan pioneeri – Marjariitta Wakkola

Jo alusta alkaen Islet oli monimuotoisen ajattelun ja työskentelyn pioneereja teknologia-alalla. Marjariitta Wakkola perusti Islet Groupin vuonna 1998. Tuolloin meidät tunnettiin nimellä BPS Consulting – BPS on lyhenne sanoista Business Processes and Solutions. BPS Consulting oli yksi ensimmäisistä paikallisista yrityksistä Suomessa, joka neuvoi ja käyttöönotti SAP-ratkaisuja suomalaisyrityksille. Naispuolisena perustajana Marjariitta oli teknologia-alan edelläkävijä. Hän perusti yrityksen ja rakensi siitä vakaan tyytyväisten asiakkaiden ja työntekijöiden kanssa ja loi hyvän maineen markkinoilla. Seuraavina vuosina hän oli myös yksi BPS:n tytäryritysten perustajista Unkarissa ja Baltian maissa. Vielä nykyäänkin Isletillä on Unkarissa vahva tiimi, joka tukee asiakkaita monilla osa-alueilla.

Marjariitta johti BPS:ää ensimmäiset 17 vuotta intohimolla ja omistautumisella asiakastyöhön, auttaen organisaatioita SAP:n toiminnanohjausratkaisuilla. Lokakuussa 2015 tapahtui sukupolvenmuutos, kun Janina Luoto ja Tommi Luoto ottivat yrityksen haltuunsa. Siitä lähtien Marjariitta on toiminut hallituksen jäsenenä.

Toisen sukupolven startti – Tommi Luoto

Tommi Luoto aloitti Isletillä vuonna 2008 ja on siitä lähtien työskennellyt tiiviisti teknologian ja erilaisten arkkitehtuurien parissa. Nykyään hän johtaa Isletin teknologista visiota ja strategisia kumppanuuksia saaremme teknologiajohtajana. Hän sukeltaa syvälle teknologian valtamerten ekosysteemeihin sekä tähyilee uusia horisontteja asiakkaidemme kanssa. Saarella Tommi tunnetaan räiskyvästä huumoristaan, suuresta sydämestään ja välittömyydestään.

Tärkeä virstanpylväs saavutettiin Isletillä lokakuussa 2015, kun perheyrityksen sukupolvenvaihdos tapahtui. 17-vuotinen perintö upeita asiakkaita, projekteja ja mahtavia ihmisiä oli vankka perusta jolle rakentaa tulevaisuutta.

Ensimmäinen tavoite oli kääntää yrityksen kurssi panostamalla myyntiin, henkilöstöön ja heidän osaamiseensa, palvelu- ja toimitusmalleihin sekä virtaviivaistaa sisäisiä prosesseja. Tavoitteena oli tehdä hyppy pilveen ja johtaa yritys kestävästi kannattavalle tielle kasvamalla viisinkertaiseksi viidessä vuodessa. Toimitusjohtajaksi nimitettiin Janina Luoto ja teknologiajohtajaksi Tommi Luoto.

Äidiltä tyttärelle – Janina Luoto

Isletin arvostettu johtaja Janina Luoto on luotettava, näkemyksellinen, taitava vuorovaikuttaja, kivenkova ammattilainen ja suurisydäminen. Hän on hankkinut kokemuksensa kaikkialta maailmasta – Pohjois-Atlantin, Intian valtameren sekä Persianlahden rannoilta. Hänelle tärkeintä on aina ollut ihmiset ja heidän hyvinvointinsa.

Vuonna 2015 Janina aloitti Isletin operatiivisena johtajana ja omistajana, ja vuonna 2017 toimitusjohtajan roolissa äitinsä jälkeen.

Astuttuaan toimitusjohtajan rooliin Janina nosti tulevaisuuden menestyksen kulmakiviksi kolme painopistealuetta: omat ihmiset, nykyiset asiakkaat ja kestävä kasvu. Nämä ovat edelleen kaiken Isletin toiminnan perusta. Pyrimme olemaan asiakkademme pitkäaikainen strateginen kumppani, ymmärtämään heidän liiketoimintaansa ja työskentelemään yhdessä tiiviissä yhteistyössä heidän tavoitteidensa saavuttamiseksi.

Islet Group alkoi rekrytoida uusia Isletterejä tukeakseen yrityksen kasvua, laajentuakseen uusille toimialoille ja työskennelläkseen uusien pilvipohjaisten ratkaisujen ja alustojen kanssa, kuten Microsoft Azure, S/4HANA, SAP Business ByDesign ja SAP Business Technology Platform.

Katso Janina Luoton toimitusjohtajaksi nimityksen jälkeen vuonna 2017 julkaistu video täältä.

BPS on nyt Islet – Uudelleen brändäys

Vuonna 2018 BPS Consulting täytti 20 vuotta. Juhlavuoden gaalassa lanseerattiin yrityksen uusi brändi ja nimi. BPS Consultingista tuli Islet Group. Asiakkaat, Isletterit ja yhteistyökumppanit ottivat innostuneina vastaan äskettäin julkistetun brändin.

Kuuntele videolla Isletterimme Satu Laisi, joka johti palveluliiketoimintaa täällä.

 

🔎 Tiesitkö, että Islet tarkoittaa pientä saarta keskellä merta, yrityksemme peruskalliota. Perheyrityksen nimen ja toisen sukupolven sukunimen välillä on myös yhteys: Luoto.

Asiakkaat keskiössä

Islet Group on työskennellyt yli 270 asiakasorganisaation kanssa eri toimialoilta viimeisen 25 vuoden aikana. Pyrimme muuttamaan asiakkaidemme liiketoimintaa, etsivät he sitten luotettavaa reaaliaikaista dataa, tehokkuutta, parempaa käyttökokemusta, keskitettyjä ratkaisuja tai kenties hyppyä pilveen – we handle all conditions.

Asiakastyytyväisyytemme on poikkeuksellisen korkea, 4,4/5. Kuuntelemme asiakkaitamme ja tuemme heitä kestävässä kasvussa. Myös tärkeimmät strategiset kumppanimme SAP ja Microsoft ovat myöntäneet Isletille useita palkintoja pitkäaikaisesta kumppanuudestamme.

Tiesitkö, että SAP on palkinnut Isletin jo useana vuonna peräkkäin?

Olemme saaneet myös seuraavat tunnustukset:

Laadukas nearshore-tiimi Unkarissa

Vuonna 2000 Islet Group Kft perustettiin Islet Groupin tytäryritykseksi Unkariin tarjoamaan asiakkaillemme laadukkaita, skaalautuvia palveluita maailmanlaajuisesti. Saumaton yhteistyö on toiminut hyvin etänä, ja asiakkaamme kiittelevät säännöllisesti Budapestin tiimimme ketteriä palveluita ja erinomaista tukea.

Isletter-tiimimme Unkarissa tarjoaa räätälöityjä ja korkealaatuisia palveluita Isletin asiakkaille ympäri maailmaa. Olen ylpeä siitä, että meillä on erittäin taitava ja kokenut tiimi, joka tekee saumatonta yhteistyötä asiakkaiden kanssa ja kehittää innovatiivisia ratkaisuja liiketoiminnan tarpeisiin. Olemme rakentaneet hienoja pitkäaikaisia kumppanuuksia asiakkaidemme kanssa, tukien heidän kestävää kehitystään ja kasvuaan.

János Sinkó

Chief Development Officer, Islet Group

Laajentuminen uusille liiketoiminta-alueille ja uudet toimipisteet

Vuonna 2020 Islet laajensi palveluvalikoimaansa data- ja analytiikkatarjontaan, ja siitä tuli Microsoftin kultakumppani. Data & analytiikka -liiketoiminnan johtajaksi palkattiin Janne Anttila. Datan ja analytiikan liiketoiminta-alue on sittemmin kasvanut nopeasti.

Islet investoi vuonna 2021 hankinnan digitalisoimiseen, kulujen hallintaan ja toimittajayhteistyöhön, ja siitä tuli ensimmäinen paikallinen SAP Ariba -kumppani Suomessa. Samana vuonna avattiin myös uusi toimisto Ouluun, palvelemaan asiakkaita alueellisesti ja löytämään uusia kykyjä Isletille.

Pian sen jälkeen vuonna 2022 Isletistä tuli myös SAP Concur -kumppani, mikä laajensi portfoliota SAP Concur -ratkaisuilla: Concur Expense, Concur Invoice ja Concur Travel. Jenni Lonka aloitti Hankintatoimen liiketoimintajohtajana. Myöhemmin samana vuonna Islet avasi uuden toimiston Joensuuhun, kolmannen toimipisteemme Suomessa.

Arvot – Luontoon sitoutuminen

Olemme sitoutuneet kehitykseen, joka täyttää nykyiset tarpeet vaarantamatta tulevien sukupolvien mahdollisuuksia vastata omiin tarpeisiinsa. Pyrimme tukemaan asiakkaitamme heidän kestävän kehityksen matkallaan vaikuttamalla myönteisesti ympäristöön ja yhteiskuntaan jokaisessa toimittamassamme projektissa ja toimeksiannossa. Olemme myös sitoutuneet tulemaan hiilineutraaliksi tänä vuonna, kun juhlimme Isletin 25-vuotisjuhlavuotta.

Tuemme tärkeitä asioita kuten Itämeren suojelua järjestämällä #IsletGoesItämeri -haastetta jo viiden vuoden ajan. Osana haastetta Isletterit ja muut sidosryhmät kävelevät, juoksevat tai pyöräilevät ja keräävät kilometrejä, jotka määrittävät WWF :lle lahjoitettujen eurojen määrän, Itämeren suojeluun. Vuosien varrella Islet Group on yhdessä sidosryhmiensä kanssa kerännyt tarkoituksen hyväksi jo yli 5000 euroa. Voit osallistua myös lahjoittamalla täällä. Lisäksi olemme lisänneet tietoisuutta Itämeren tilasta tekemällä haastattelusarjan WWF Suomen kanssa. Katso videot täällä

“Isletillä arvomme näkyvät jokapäiväisessä toiminnassa ja päätöksissä. Kuten saarellamme, haluamme myös tukea asiakkaitamme ja muita sidosryhmiä kestävän kehityksen tavoitteiden saavuttamisessa, kestävän kehityksen vauhdittamisessa ja vaikutusten tehostamisessa. Olemme aina olleet monipuolisen ajattelun ja työskentelyn edelläkävijä teknologiamaailmassa.”
Janina Luoto

CEO, Islet Group

Arvot – tasa-arvo, monimuotoisuus ja inklusiivisuus

Sitoudumme yhteisiin arvoihimme, joita ovat toisten kunnioittaminen, asiakaslähtöisyys, innovatiivisuus ja vastuullisuus.

Saarellamme on vahva peruskallio. Se on vuosien aikana kertynyttä osaamistamme. Olemme oppineet selviytymään, uudistumaan ja muuttamaan suuntaa tarvittaessa. Olemme oppineet lukemaan ilmassa olevia merkkejä ja katsomaan kiikareilla horisonttiin. Olemme kulkeneet yhdessä läpi tyynen ja myrskyn. Olemme oppineet kuuntelemaan. Persoonallisuutemme ja ilomme saavat paistaa läpi. Isletillä jokainen saa olla oma itsensä.

Yksi monimuotoisuustavoitteistamme on “saavuttaa sukupuolten välinen tasa-arvo ja vahvistaa naisten ja tyttöjen asemaa”. Kuten tiedämme, monimuotoisuus on kuitenkin paljon enemmän kuin sukupuolikysymys, ja siksi meillä on tavoitteita esimerkiksi kansainvälisyyteen, “Fresh Faces” -lukuun (vastavalmistuneiden ja ammatinvaihtajien osuus työvoimasta) ja ikäjakaumaan liittyen.

Haluamme seurata edistymistämme tiiviisti ja viestiä siitä läpinäkyvästi – varsinkin koska naisista on edelleen puute teknologiateollisuudessa maailmanlaajuisesti, ja esimerkiksi Suomessa kansallisuuteen perustuva monimuotoisuus on yleisesti ottaen suhteellisen vähäistä. Tasa-arvo, monimuotoisuus ja inklusiivisuus ovat keskiössä, kun rakennamme tiimejä Isletillä.

Pyrimme Isletillä tekemään maailmasta paremman paikan uusimpien teknologioiden avulla. Kaiken toimintamme ytimessä ovat ihmiset. Satsaamalla monimuotoisiin ja inklusiivisiin tiimeihin voimme varmistaa, että tiimit menestyvät ja niin jatkamme pitkäaikaisten asiakkaidemme suosimana kumppanina. Emme vain puhu kauniisti – arvomme ovat tekoja.

Eriika Hiltunen

Chief People Officer, Islet Group

🔎 Tiesitkö, että tällä hetkellä*:

👩🏿 39% kaikista Islettereistä on naisia (tavoite 40-60%)
👩‍🦳 57% Isletin johtoryhmästä on naisia (40-60%)
👩🏽‍🦰 67% Isletin hallituksen jäsenistä on naisia (40-60%)

Seuraamme myös tarkasti seuraavia lukuja:
👩‍🎓👨🏼‍🎓 34% Islettereistä on “tuoreita kasvoja” eli vastavalmistuneita tai ammatinvaihtajia (tavoite >25%)
🌏 19% kansainvälinen monimuotoisuus (muuta kuin suomea äidinkielenään puhuvien osuus) (>25%)

*data vuodelta 2023

 

Olemme myös tehneet yhteistyötä esimerkiksi SAP:n ja Mimmit Koodaa :n kanssa monipuolistaaksemme toimialaamme ja tiimejämme.

Juhlistaen ensimmäistä 25 vuotta

25-vuotisjuhlavuoden päätteeksi juhlimme tätä tärkeää virstanpylvästä kahdesti.

Juhla asiakkaiden ja yhteistyökumppaneiden kanssa

Vietimme upean illan juhlistaen Isletin 25-vuotisjuhlavuotta rakkaiden asiakkaidemme ja kumppaneidemme kanssa joulukuussa 2023. Muistelimme yhteistä matkaamme, nostimme esille tärkeitä muistoja ja virstanpylväitä sekä katsoimme horisonttiin kohti seuraavia 25 vuotta.

Katso myös LinkedIn-julkaisumme.

Juhla Isletterien kanssa – #IsletGoesLapland

Vietimme ikimuistoisen viikonlopun saaremme peruskallion muodostavien Isletterien kanssa Lapin Levillä. Viikonloppuun kuului paljon naurua, hauskanpitoa, arvostusta sekä upea juhlavuoden gaalailta.

Erityinen kiitos kaikille asiakkaillemme, yhteistyökumppaneillemme ja Islettereille, jotka ovat olleet mukana tällä matkalla. Olemme kiitollisia kaikista värikkäistä muistoista, joita saarellamme on luotu viimeisen 25 vuoden aikana. Olemme jo aloittaneet seuraavan 25 vuoden matkan ja odotamme innolla, että voimme tehdä sen yhdessä asiakkaidemme ja kumppaneidemme kanssa kestävästi.

#IsletGroup #Isletters #IsletGroup25 #juhla #juhlavuosi #arvot #rebrändäys #data #analytiikka #SAP #SAPAriba #SAPConcur #kehitys #WWF #vastuullisuus #luonto #IsletGoesItämeri #monimuotoisuus #inclusion #kumppani #longtermpartner #yrityskulttuuri #freshfaces #diversityintech #Customerinfocus 

Like what you read? Share this!