Kestävyys ja vastuullisuus ovat avainasemassa navigoidessa nykypäivän ”uudessa normaalissa”. Meillä Isletillä vastuullisuus on sydämen asia ja tärkeä toimintaamme ohjaava arvo. Lue lisää vastuullisuusstrategiastamme.

Vastuullisesti johdettu toimitusketju on kestävä. Nykypäivän toimitusketjuissa on tyypillisesti mukana useampi osapuoli ja yhteistyökumppani, joiden palvelutuotanto ja hankinta tapahtuu useammassa liiketoimintayksikössä, ympäri maailmaa. Tämä on osaltaan nostanut kustannustehokkuutta, mutta myös vähentänyt läpinäkyvyyttä, joka puolestaan lisää riskejä. Näin ollen organisaatioiden tulisi ottaa etäisyyttä perinteisiin liiketoimintamalleihin, joissa toimintaa ohjaa suurin mahdollinen hyöty pienelle joukolle osakkaita. On siirryttävä malleihin, joilla luodaan arvoa kaikille sidosryhmille, toimitusketjuille, yhteisöille, sekä planeetallemme pitkällä tähtäimellä.

Asiakas- ja työntekijätyytyväisyys

Vastuullisesti johdetun kestävän toimitusketjun vaikutukset ylittävät pelkät liiketoimintahyödyt. Se ajaa liikevoiton kasvua pitkällä tähtäimellä markkinat tyydyttävien tuotteiden ja palveluiden kautta. Yritysten brändi ja maine ovat nykypäivänä tärkeämpiä kuin koskaan ennen. Kuluttajat ovat tietoisempia kuluttamistaan tuotteista ja palveluista. Tietoa valmistusprosesseista, -tavoista ja -materiaaleista on vapaasti saatavilla, jolloin kuluttajalla on mahdollisuus tehdä ostopäätöksiä saatavilla olevaan tietoon perustuen, ja välttää tuotteita ja palveluita jotka hän mieltää epäeettisiksi tai ympäristölle vahingollisiksi. Tämä johtaa luonnollisesti sellaisten brändien suosimiseen, joiden toimitusketjut ovat läpinäkyviä, jotka käyttävät vastuullisesti ja kestävästi tuotettuja raaka-aineita ja materiaaleja, ja jotka sitoutuvat ja noudattavat ihmisoikeuksien ja ympäristönsuojelun periaatteita.

Asiakkaiden tavoin myös työntekijät ovat tietoisempia kuin koskaan kohonneista standardeista. Myös työntekijöille on tärkeää, että he työskentelevät yrityksessä joka toimii vastuullisesti, ja joka tarjoaa asiakkailleen kestävästi tuotettuja tuotteita ja palveluita. Tämä joukko ihmisiä kasvaa ja edustaa maapallon tulevaisuutta, eikä heitä voida enää ohittaa, mikäli yritys haluaa pysyä relevanttina. Yritysten on pysyttävä ajan hermolla, ja ylittää lakisääteiset vaatimukset.

Monimuotoisuus ja paikalliset palvelut kunniaan

Monimuotoiset yritykset ovat tärkeässä roolissa matkallamme kohti vauraampia ja menestyvämpiä yhteisöjä ympäri maailmaa. Vähemmistöomisteiset ja -johdetut yritykset luovat lisäarvoa joustavuudellaan ja innovaatiopotentiaalillaan. Tekemällä yhteistyötä tällaisten toimittajien kanssa mahdollistat hankintakulujesi kohdistumisen positiiviseen muutokseen, oli kyseessä sitten naisten työllistäminen, ympäristönsuojelu tai voittojen uudelleen investointi takaisin paikallisiin yhteisöihin. Paikallisten yhteisöjen kanssa tehty yhteistyö on todistetusti innovatiivinen tapa ajaa kehitystä sellaiseen suuntaan, jossa tuotteiden ja palveluiden globalisaatio ei enää ole toimittajan toiminnalle välttämätöntä, ja jossa kuljetuksista ja varastoinnista aiheutunutta hiilijalanjälkeä voidaan pienentää ja joissain tapauksissa kompensoida kokonaan.

SAP Ariba kestävän toimitusketjun mahdollistajana

SAP Ariba hankintatoimen ratkaisuilla yrityksesi on mahdollista tehdä tietoon perustuvaa, määräysten ja yrityksen arvojen mukaista vastuullista hankintaa. Ariban verkostosta löydät taatusti monimuotoisia ja ympäristönsuojelua tukevia toimittajia, joita hyödyntämällä voit mahdollistaa sosiaalisten ja ympäristövaatimusten täyttymisen toimitusketjussasi.

 

Tutustu hankintatoimen palvelutarjoomaamme täällä.

Käännä yrityksesi kurssi kohti kestävämpiä toimitusketjuja ottamalla yhteyttä:

Jenni Lonka

CBO Intelligent Spend Management, Isletter

jenni.lonka@isletgroup.fi

+358 40 567 5037

Like what you read? Share this!