Kontiotuote on maailman suurin hirsirakennusten valmistaja. Kontio-brändistään tunnettu yritys toimittaa asiakkailleen ympäri maailman saunoja, hirsitaloja ja -huviloita sekä muita hirsirakennuksia Pohjois-Pohjanmaalla sijaitsevalta Pudasjärven tehtaaltaan. Osana laajempaa järjestelmäuudistusta, Kontiotuote lähti etsimään nykyaikaista, pilvipohjaista toiminnanohjausratkaisua. Systemaattisesti ja tiiviissä aikataulussa toteutetun valintaprosessin päätteeksi Kontio valitsi kasvavalle PK-sektorille suunnatun SAP Business ByDesignin sekä Islet Groupin kumppanikseen. 

Kontion muuttuneet liiketoimintamallit olivat luoneet toiminnanohjaukseen uudenlaisia tarpeita, joihin vanhat järjestelmät eivät enää riittävällä tasolla vastanneet. Samalla Kontiolla haluttiin myös laajemmin modernisoida toiminnanohjauksessa käytettyjä työkaluja sekä järjestelmäarkkitehtuuria. Uudeksi ERP:ksi lähdettiin etsimään ratkaisua, joka tukisi entistä paremmin heidän vahvaa kasvuaan, sekä liiketoiminnan jatkossakin kehittyviä tarpeita pitkällä aikajänteellä. Tärkeänä lähtökohtana Kontiolla oli kattaa mahdollisimman laaja-alaisesti toimintoja standardiratkaisun kautta ja välttyä kalliilta ja tulevaisuuden kehitystyötä usein hankaloittavalta räätälöinniltä. Ratkaisun haluttiin olevan laajasti integroitavissa. Lisäksi manuaalista työtä haluttiin pystyä karsimaan tulevien vuosien aikana merkittävästi. Taustalla vaikutti halu tarjota käyttäjänäkökulmasta nykyaikaiset työkalut, jotka tukisivat positiivista työntekijäkokemusta, sekä asiakaspalvelun korkeiden laatuvaatimusten täyttymistä myös jatkossa.

Tulemme tulevina vuosina hakemaan kasvua ja panostamaan muun muassa muuttovalmiisiin taloihin sekä projektitoiminnan ja viennin kehittämiseen strategiamme mukaisesti. Käytännön työssä ja prosesseissa haluamme pystyä nostamaan automaatiotasoa selkeästi. Tavoitteenamme on myös parantaa toiminnan ja lukujen läpinäkyvyyttä sekä vahvistaa tiedolla johtamisen edellytyksiä. Uskomme, että SAP Business ByDesignin kanssa meillä on erinomainen mahdollisuus saavuttaa monia näistä tavoitteista hyvinkin nopeasti.

Timo Mustonen

Talousjohtaja, Kontiotuote Oy

Kontion suositun Glass House -malliston talot ovat hyvin muunneltavissa erilaisiin toiveisiin. Lähde: Kontio

Isletin ja Kontiotuotteen yhteistyö käynnistyi keväällä 2022. SAP Business ByDesign -ratkaisulla katetaan merkittävä osa Kontiotuotteen taloushallinnon, myynnin, varastonhallinnan, hankinnan, tuotannon, projektinhallinnan, työajanhallinnan sekä matka- ja kululaskujen hallinnan prosesseista. Ratkaisun kaikkiin osa-alueisiin sisäänrakennetut raportointi- ja analytiikkaominaisuudet parantavat tiedon hyödynnettävyyttä liiketoiminnassa merkittävästi.

”Toimittaja valikoitui tekemämme pisteytetyn kartoitusvertailun ja valintavaiheen yhteistyön perusteella – Islet erottui edukseen kaikissa mittaamissamme kategorioissa, minkä lisäksi yhteinen tekemisen meininki ja hyvä energia olivat koko ajan läsnä. Merkittävimpiä tekijöitä olivat vahva toimialatuntemus, kokemus ja osaaminen valitusta ratkaisusta sekä yhteistyöhenki. Päätös valita juuri Islet Kontion yhteistyökumppaniksi oli lopulta yllättävän selkeä ja helppo.”, Mustonen jatkaa.

Olemme todella iloisia ja ylpeitä päästessämme tukemaan Kontion kasvua ja tulevien vuosien tavoitteita. Vahva panostuksemme toimialaan näkyy ja ratkaisun edistyneet projektiliiketoiminnan toiminnallisuudet, sisäänrakennettu analytiikka, mobiilipuolen kyvykkyydet, jatkuvat uudet innovaatiot sekä monipuoliset skaalautumismahdollisuudet tuovat varmasti kaivattuja uudistuksia Kontiolle tulevina vuosina.

Jukka Penttinen

Liiketoimintajohtaja, liiketoimintatransformaatiot, Islet Group

——

Kontiotuote on Suomessa vuonna 1976 perustettu maailman suurin hirsirakennusten valmistaja. Poikkeuksena muihin alan yrityksiin, Kontiotuote vastaa Pudasjärven hirsitalotehtaallaan itse koko prosessista puutuotteiden jalostamisesta alkaen – tukeista aina valmiiksi rakennuksiksi asti. Suomen lisäksi Kontio vie hirsirakennuksiaan noin 20 eri maahan, tärkeimpinä Ruotsiin, jonne on perustettu myös tytäryhtiö Kontio Hus AB, sekä Norjaan, Ranskaan ja Japaniin. Kontion liikevaihto vuonna 2021 oli 71,4 miljoonaa euroa ja se työllistää lähes 300 työntekijää.

 

Haluatko kuulla lisää SAP Business ByDesign -ratkaisusta? Tutustu tarkemmin sivuiltamme tai ota yhteys saarellemme:

Jukka Penttinen
CBO – Business Transformations, Isletter
jukka.penttinen@isletgroup.fi
+358 40 355 1973

#ISLETGroup #SAP #BusinessByDesign #Pilvi #ERP #Toiminnanohjaus #SAPBusinessByDesign #Kontiotuote #rakennusala #valmistavateollisuus #SaaS #Software #System #EnterpriseResourcePlanning #CloudERP

Like what you read? Share this!