Islet on mukana keskiviikkona 11.5.2022 järjestettävässä Juniorirekry-tapahtumassa. Järjestäjinä toimivat Ohjelmisto- ja e-business ry sekä Mimmit koodaa -ohjelma pyrkivät uuden virtuaalitapahtuman avulla paikkaamaan IT-alaa uhkaavaa työntekijäpulaa törmäyttämällä juniorit ja alan yritykset.

Ohjelmisto- ja e-business ry:n sekä Mimmit koodaa -ohjelman järjestämä Juniorirekry-tapahtuma 11.5.2022 klo 9-15 tarjoaa virtuaalisen kohtaamispaikan IT-alan yrityksille, oppilaitoksille sekä alalle pyrkiville uusille työntekijöille taustasta riippumatta. Toukokuussa 2022 järjestettävä työntekijöille ilmainen tapahtuma on ensimmäinen laatuaan ja avoin kaikille kohderyhmään kuuluville kiinnostuneille. Tapahtuma on kohdennettu erityisesti IT-alan tuleville osaajille, joihin kuuluvat kaikki junioritason positiota tavoittelevat henkilöt iästä riippumatta, esim. alanvaihtajat, opiskelijat ja vastavalmistuneet. Vastaavasti toinen keskeinen kohderyhmä on myös tapahtuman sponsoreina toimivat, junioreille kesätyö-, harjoittelu- tai muita työmahdollisuuksia tarjoavat yritykset.

Tapahtuman agenda painottuu vahvasti verkostoitumiseen suoraan palkkaavien yritysten ja työnhakijoiden välillä. Lisäksi mukana on aamupäivällä useita itsekin rekrytoivassa asemassa joko esi- tai HR-henkilön roolissa toimivia puhujia mm. Microsoftilta, Enfucelta, Solitalta ja Goforelta. Suomeksi pidettävissä puheenvuoroissa painottuvat käytännönläheiset aiheet, joiden kanssa useat juniorihakijat painivat. Kuulijat saavat näkemyksiä mm. siitä, mihin alan sertifikaatteihin panostaa, miten koota oma portfolio, miten asettaa palkkatoive sekä miten erottua LinkedInissä, josta on nopeasti tullut rekrytointihenkilöiden keskeisimpiä työvälineitä sopivien kandidaattien löytämisessä.

Juniorirekry on luontainen jatkumo jo syksyllä 2021 käynnistyneelle Ohjelmisto- ja e-business ry:n yhteistyökumppaniensa kanssa lanseeraamalle kampanjalle #JunioritTöihin, joka pyrkii vastaamaan IT-alan kovan kasvun aiheuttamaan tulevien vuosien työvoimapulan uhkaan. Noin puolitoista kuukautta kestäneen kampanjan tavoitteena oli nostaa aihe julkiseen keskusteluun sekä kannustaa yrityksiä avaamaan yli 100 junioritason työpaikkaa IT-alan tuleville osaajille kampanjan aikaikkunassa.

Lue lisää Juniorirekry-tapahtuman sivuilta ja ilmoittaudu mukaan!

Juniorirekry-virtuaalitapahtuma 11.5.2022 kello 9-15.00.

Lue myös muusta yhteistyöstämme Mimmit koodaa -ohjelman kanssa: 

Islet Group mukana Mimmit koodaa tapahtumassa 23.4.2021

Islet & SAP Mimmit koodaa haaste 22.1.2021 alkaen

Ohjelmisto- ja e-business ry on vuonna 1993 perustettu yritysjohdon ja 600 ohjelmisto- ja ohjelmistovetoisen yrityksen yhteisö ja toimialavaikuttaja IT-alalla. Yhdistyksen tehtävänä on vaikuttaa toimialaan liittyvään päätöksentekoon, tukea alan tutkimusta ja koulutusta sekä liiketoimintaansa kehittämässä edistäen samalla jäsenyritystensä mahdollisuuksia menestyä myös kansainvälisessä vertailussa.

Ohjelmisto- ja e-business ry:n alla toimivan Mimmit koodaa -ohjelman tavoitteena on muuttaa mielikuvaa ja murtaa stereotypioita ohjelmistokehityksestä vain miehille soveltuvana urapolkuna, kasvattaa moninaisuutta ohjelmistoalalla ja rakentaa samalla ratkaisua IT-alan osaajapulaan. Ohjelman kautta sponsoriyritysten tukemana tuetaan naisten mahdollisuuksia oppia koodaamaan ja madaltaa kynnystä hakeutua IT-alalle mm. maksuttomien workshoppien, koodaushaasteiden, webinaarien, tapahtumien ja yhteisön tuen kautta.

 

 

 

#IsletGroup #Junnurekry #JunioritTöihin #MimmitKoodaa #OEB #Teknologia #ICT #Rekrytointi​

Like what you read? Share this!