SAP ja Microsoft julkistivat lokakuussa 2019 laajentavansa Embrace-yhteistyötä, joka aloitettiin aiemmin samana vuonna. Kysymys on pilviyhteistyöstä, jossa teknologiatalot tekevät aikaisempaa tiiviimpää yhteistyötä mahdollistaakseen sujuvan SAP S/4HANA -toiminnanohjausratkaisuiden viemisen Microsoft Azure -pilvipalveluun ja SAP Cloud Platform -kyvykkyyksien hyödyntämisen Azuressa. SAP:n ja Microsoftin yhteistyön tarjoamat referenssiarkkitehtuurit, projektisuunnitelmat ja parhaat käytänteet myös nopeuttavat hankkeita ja tukevat sujuvaa siirtymää.

 

Yhteistyön tavoitteena on helpottaa ja tukea yritysten toiminnanohjausjärjestelmien siirtymistä Azure-pilviympäristöön. Useat yritykset ovat joko jo siirtäneet SAP:n alustansa pilveen, tai suunnittelevat sinne siirtymistä. Pilveen siirtymisen trendi onkin nouseva. Pilviympäristöjä käytetään globaalisti eri toimialoilla jo merkittävissä määrin ja tämän seurauksena yritykset ovat kerryttäneet kokemuksia sen hyödyntämisestä, myös liiketoimintakriittisten kokonaisuuksien osalta.

SAP-asiakkaat voivat valita alustakseen julkisen, yksityisen tai hybridipilvipalvelun, tai operoida järjestelmäänsä on-premise ympäristössä. Vaikka pilvipalvelut ovat usein kustannustehokkaampia, päämotivaattorina siirtymiselle on kuitenkin yleensä tiedon saatavuus, palvelulaadun parantaminen ja teknologisten ekosysteemien syvempi hyödyntäminen yhdessä. Pilvi mahdollistaa skaalautumisen, joustavat kokeilut ja globaalin ulottuvuuden, joka on hyvin ajankohtaista kaikelle liiketoiminnalle alati muuttuvassa maailmassa ja nyt etätyöskentelyn yleistyessä.

SAP:n päätös valita Microsoft ensisijaiseksi kumppanikseen alustan osalta kertoo teknologiajättien yhteisestä sitoutumisesta pilviekosysteemien kasvun edistämiseen, mikä vahvistaa entisestään yhteistä tarjontaa. Yhteistyö tähtää yksinkertaistamaan ja edullistamaan SAP ERP:n ja S/4HANA:n siirtämistä pilveen, mutta se luo myös pohjaa uusien SAP-asiakkaiden sujuville projektien toteutuksille. Keskiössä on tietenkin myös digitalisaation sekä pilvipalveluiden yrityksille luomat mahdollisuudet.

Islet toteutti Transmeri Group:lle viime vuonna SAP S/4HANA -innovaatiohankkeen, jossa yrityksen SAP-toiminnanohjausjärjestelmä siirrettiin ”Proof of Concept” -projektissa SAP:n uusimpaan toiminnanohjausteknologiaan, S/4HANA:an, ja konversio tehtiin Microsoftin pilvialustan, Azuren päälle. Transmeri ja ISLET tekivät innovaatioprojektin ensimmäisten joukossa koko Euroopassa. POC-projekti onnistui hyvin ja tänä vuonna Transmeri otti ensimmäisen askelen S/4HANA-siirtymässä, kun sen nykyinen SAP ERP siirrettiin Azure-julkipilvialustaan ja sen jatkumona on nyt käynnissä siirtyminen S/4HANA on Azure:en. Kokemukset projektista ovat erittäin positiivisia.

Jos haluat keskustella SAP-ympäristönne siirtämisestä Azuren päälle tai erilaisista poluista SAP S/4HANA on Azure:en, niin ota yhteyttä! Kuuntele myös ”SAP on Azure” webinaarimme aiheesta.

 

Tommi Luoto
Teknologiajohtaja, Isletter
tommi.luoto@isletgroup.fi
+358 40 574 1261

 

 

Blogin kirjoittaja Tommi Luoto johtaa saaremme teknologian kehitystä. Hän tuntee laajasti teknologian valtamerten ekosysteemejä, samalla tähyillen asiakkaidemme kanssa kohti uusia horisontteja.

 

 

 

#SAP #Microsoft #SAPonAzure #Azure #S4HANA #Embrace #Pilvi #Cloud #PublicCloud #Platform #SAPCloudPlatform

Like what you read? Share this!