Suomalainen valmistukseen, maahantuontiin ja tukkukauppaan erikoistunut perheyritys Transmeri Group ja teknologiakonsultointiin erikoistunut perheyritys ISLET Group ovat lähteneet toukokuun 2019 alussa toteuttamaan SAP S/4HANA -innovaatiohanketta. Transmerin nykyinen SAP-toiminnanohjausjärjestelmä siirretään ”Proof of Concept” (POC) -projektissa SAP:n uusimpaan toiminnanohjausteknologiaan S/4HANA:an. Erityisen kiinnostavan projektista tekee se, että S/4HANA -konversio tehdään Microsoftin pilvialustan Azuren päälle.

Transmeri ja ISLET ovat tekemässä innovaatioprojektia ensimmäisten joukossa koko Euroopassa. POC-projektissa Transmerin testiympäristö kopioidaan Microsoft Azureen, järjestelmä konvertoidaan yleismaailmallisen merkistön (Unicode) mukaiseksi, jonka jälkeen järjestelmä päivitetään S/4HANA:an.

”Halusimme tarjota liiketoiminnalle kokemuksen S/4HANA:sta omilla prosesseillamme ja datallamme ja mahdollisuuden tutustua S/4HANA:an etupainotteisesti. Lisäksi haluan projektin yhteydessä saada realistisen käsityksen Azuren suorituskyvystä SAP S/4HANA:n alustana ja sitä kautta vahvistaa, että Azure voisi olla yksi alustavaihtoehdoistamme S/4HANA:an siirryttäessä. S/4HANA vaatii alustaltaan enemmän kapasiteettia kuin aikaisempi SAP ERP, joten tulevien ylläpitovaiheen kustannusten simulointi ja niiden optimointimahdollisuudet pitkällä aikajänteellä myös kiinnostavat tässä projektissa”, kertoo Transmeri Groupin tietohallintojohtaja Kimmo Koho.

 

PROJEKTIN TOTEUTUS

 

Projektin toteutukseen on varattu yhteensä kuusi viikkoa, jonka jälkeen Transmeri pääsee tutustumaan tuotannonkaltaiseen SAP S/4HANA -ympäristöönsä. Transmerin projekti on lähtenyt vauhdikkaasti liikkeelle. SAP HANA -alustapalveluiden pystyttäminen Microsoft Azureen on tapahtunut nopeasti. Projektin Azure-ympäristön pystytys, nykyisen testiympäristön kopiointi Azureen, järjestelmän Unicode-konversio ja lähdeympäristön tekninen testaus tehtiin kokonaisuudessaan kahden viikon aikana. Normaalisti pelkässä alustaympäristön pystytyksessä saattaa mennä useampi kuukausi.

”ISLET:in tarjoama POC-lähestymistapa on nopea ja kustannustehokas liikkeellelähtö kohti S/4HANA:a. Se mahdollistaa käytännönläheisen tavan koeponnistaa S/4HANA:n käyttöönottoa konversiolla ja antaa hyvän pohjan tehdä realistiset aikataulu-, kustannus- ja resurssisuunnitelmat menestyksekkään projektin toteuttamiseksi. Lisäksi me ISLET:llä varmistamme, että S/4HANA:n ja Azuren asennukset tapahtuvat ilman huomattavia asiakkaan omien resurssien kuormittamista. Tällä hetkellä käynnissä ovat taloushallinnon ja logistiikan valmistelevat toimenpiteet ja systeemikonversio tapahtuu lähipäivien aikana”, toteaa ISLET Groupin liiketoimintajohtaja ja Transmerin POC-projektin vetäjä Jukka Penttinen.

Myös SAP ja Microsoft ovat tukemassa hanketta. Yritykset ovat tehneet läheistä yhteistyötä viime vuosina tarjotakseen SAP S/4HANA:n alustapalveluita Microsoft Azuresta asiakkailleen. Transmerin ja ISLET:n projekti onkin Euroopan tasolla ensimmäisten joukossa konvertoimassa S/4HANA:a Microsoft Azuren päälle.

 

UUSI YMPÄRISTÖ LUO UUSIA MAHDOLLISUUKSIA

”ISLET:n paketoima S/4HANA-siirtymätarjoama antaa hyvän mahdollisuuden hälventää mahdollisia pelkoja liittyen raskaaseen S/4HANA:n päivittämiseen. Sen avulla SAP-asiakkaat saavat näkymän siihen, miltä S/4HANA näyttää organisaation omilla prosesseilla ja datalla. Lisäksi aihe on tärkeä ja ajankohtainen, sillä nykyisen SAP ERP -version virallinen tuki päättyy vuoden 2025 lopussa. S/4HANA-konversiolla asiakkaat voivat nopeammalla aikataululla ja ketterämmällä projektitoteutuksella siirtyä käyttämään uusinta teknologiaa”, avaa Arto Saarinen, Head of Channel, SAP Finland:lta.

SAP S/4HANA -ympäristön operoiminen Microsoftin Azuresta POC-projektin muodossa mahdollistaa organisaatioille monia asioita, kuten Microsoft Azuren suorituskyvyn testaamisen S/4HANA:n alustana, skaalautuvan julkisen pilvipalvelun hyödyntämisen sekä nopean liikkeellelähdön projektissa. Lisäksi tuotantojärjestelmän S/4HANA-konversiossa tehtävien testikonversiokierroksien määrä vähenee, joten POC-projekti vie askeleen verran eteenpäin myös itse toteutusprojektia.

”Microsoft on kilpailukykyinen ja joustavasti skaalautuva vaihtoehto S/4HANA-alustapalveluille. Suosittelen S/4HANA:an siirtymistä suunnittelevien organisaatioiden ottamaan vertailuun mukaan myös Microsoft Azure yhtenä alustavaihtoehtona. Jos SAP ERP -järjestelmäalusta on nykyään private cloudissa tai asiakkaan omissa konesaleissa, tuo Azure huomattavaa ketteryyttä alustatarpeiden muutostilanteisiin ja mahdollistaa erilaiset nopeat kokeilut SAP HANA -tietokannan päällä. Azuren tarjonta on ylivoimaisen laaja aina pienistä virtuaalikoneista markkinan suurimpiin HANA large instance -koneisiin, tarjoten myös kattavimman SAP-sertifioinnin eri virtuaalikonekokoonpanoille. On ollut ilo tehdä yhteistyötä Isletin kanssa Transmerin POC-projektissa”, kertoo Microsoftilla kumppaniliiketoiminnan kehityksestä vastaava Jarkko Lainio.

 

 

Transmeri on suomalainen perheyritys, jolla on pitkät perinteet päivittäistuotteiden ja kosmetiikan maahantuonnissa, markkinoinnissa ja valmistuksessa. Koko konsernin liikevaihto oli 187,1 miljoonaa euroa vuonna 2016 ja organisaatio työllistää yhteensä 534 henkilöä. Konserniin kuuluvat maahantuoja ja markkinoija Oy Transmeri Ab, sopimusvalmistaja Transmeri Logistics sekä Banmark, Sultrade, Miraculous ja Kaupmees.

 

#Transmeri #ISLETGroup #SAP #S4HANA #ProofofConcept #Microsoft #Azure #ERP #toiminnanohjaus #soveltuvuusselvitys

Like what you read? Share this!