Toimitusjohtajaamme Janina Luotoa haastateltiin #mimmitkoodaa -blogisarjaan, jossa kerrotaan naisten tarinoita ohjelmistoalalta: siitä millaista on työskennellä naisena ohjelmistoalalla ja miten sinne ollaan päädytty. #mimmitkoodaa -ohjelman tarkoitus on kannustaa ohjelmistokehityksestä kiinnostuneita naisia opettelemaan koodaamista ja työllistymään ohjelmistoalalle. Janina haluaa omalla urapolullaan ja esimerkillään inspiroida myös muita naisia hakeutumaan teknologia-alalle.

”Arvot ovat kaikki kaikessa, ja vastuullisuus on sydämen asia. Teknologia yhdessä ihmisten vastuullisten päätösten ja aktiivisten tekojen kanssa vie eteenpäin kohti kestävää kehitystä. – – Mikä on merkityksellisempää, kuin ratkaista maailman suurimpia kysymyksiä, ja auttaa muita toimialoja automatisoitumaan, kehittymään ja tekemään asiat kestävämmin ja vastuullisemmin? Teknologia-alassa on kaikki, mitä siihen tarvitaan, ja se on todella palkitsevaa. Merkityksellisyys on alan parasta antia!

 

Suomessa keskitetään katse toisinaan liian tiukasti opiskelutodistuksiin ja aikaisempaan työkokemukseen, vaikka monipuolinen osaaminen ja kommunikointitaidot ovat valttia. – – Miesvaltainen teknologia-ala tarjoaa naisille mielettömät mahdollisuudet erottautua. Kannustavan perheen, sydänystävien ja luottomentorien tuki on ollut Janinalle mielettömän arvokasta. Kannattaakin ympäröidä itsensä ihmisillä, jotka auttavat menestymään sekä tukemalla että myös haastamalla antaen uusia ideoita.

– – Jos on tahtoa, vain taivas on rajana!”

Janinan sekä muiden teknologia-alalla työskentelevien naisten haastattelut ovat luettavissa kokonaisuudessaan tästä.

Lue lisää #mimmitkoodaa -ohjelmasta, sen mahdollisuuksista, saavutuksista ja vaikutuksesta tästä.

Janina Luoto on ISLET:n toimitusjohtaja, jonka ainutlaatuinen urapolku ja uskomaton rohkeus ovat kasvattaneet hänestä Isletin arvostetun johtajan. Janina on tunnettu luotettavuudesta, visiosta, vuorovaikutustaidoista, rautaisesta ammattitaidosta – ja mikä tärkeintä, suuresta sydämestä. Energinen ja päämäärätietoinen Janina johtaa vahvasti omalla esimerkillään, kuitenkin pitäen aina ihmiset ja arvot keskiössä. Tutustu Janinaan: Isletter | LinkedIn | Twitter

 

#mimmitkoodaa #WomenInTech #IsletGroup #Isletters #uratarina #teknologiaala #vastuullisuus

 

Like what you read? Share this!