ISLET on positiivinen poikkeus teknologia-alalla, sillä perinteisesti alan yrityksissä naisia on vain viidennes työntekijöistä. Kolmenkymmenen hengen tiimistämme naisia on lähes puolet ja johtoryhmästämme 50 prosenttia. Vau! Osaajapula kasvaa räjähdysmäisesti teknologia-alalla ja iso osa potentiaalistamme on vielä käyttämättä, koska emme saa tarpeeksi naisia houkuteltua alalle.

Toimitusjohtajamme Janina Luoto on käynyt useasti vierailemassa eri oppilaitoksissa puhumassa nuorille ICT-alasta. Janina valittiin juuri toiselle hallituskaudelle Ohjelmisto- ja e-business ry:n hallitukseen ainoana naisena yhdentoista muun suomalaisen IT-alan vaikuttajan kanssa. Janina toimiikin esikuvana muun muassa nuorille naisille, joita tarvitaan mukaan teknologia-alalle tuomaan diversiteettiä mikä on alan kasvun, jatkuvuuden ja innovaatioiden perusta.

Ohjelmisto- ja e-business ry on kasvuhakuisten ja yrittäjähenkisten ohjelmisto- ja verkkoliiketoimintaa tekevien yritysten johdon yhteisö. Toiminnallaan yhdistys luo parempia mahdollisuuksia alan yrittäjyyteen, vaikuttaa toimialaa koskevaan päätöksentekoon, edistää alan tutkimusta ja koulutusta sekä kehittää jäsenyritystensä liiketoimintaa. Tavoitteena yhdistyksellä on varmistaa Suomen yritysten edelläkävijyys ja kilpailukyky globaalissa kilpailussa.

Ohjelmisto- ja e-business ry on panostanut vahvasti #mimmitkoodaa-projektin kautta naisten houkuttelemiseen ja kiinnostuksen kasvattamiseen teknologia-alaa kohtaan.

#mimmitkoodaa-projektin tarkoitus on kannustaa ohjelmistoalasta kiinnostuneita naisia opettelemaan koodaamista ja työllistymään ohjelmistoalalle. Ohjelmisto- ja e-business ry tarjoaa yhdessä jäsenyritystensä kanssa maksuttomia koulutuksia alasta kiinnostuneille naisille, joilla ei ole aiempaa koodauskokemusta.

Tulemme mielellämme kertomaan nuorille omista kokemuksistamme ja millaista on työskennellä teknologia-alalla!

 

 

#mimmitkoodaa #WomeninTech #IsletGroup #Isletterlife

Like what you read? Share this!