Suomen merkittävin tietotekniikan ja liiketoiminnan yhdistävä lehti Tivi julkaisi jutun Isletin inspiroivasta tarinasta ja perheyrityksen sukupolvenvaihdoksesta tammikuun 2018 numerossaan. Olemme Tivin mukaan monilla tavoin poikkeuksellinen it-talo: Meillä on aina ollut operatiivinen naisjohto, ja it-alalla harvinainen sukupolvenvaihdos tehtiin onnistuneesti vuonna 2015.

Marjariitta Wakkola perusti Isletin (aiemmin nimellä BPS Consulting Finland) ja juhlimmekin tänä vuonna 20-vuotissyntymäpäiviämme. Marjariitan pitkä ja monipuolinen työura on luonut vahvan perustan perheyrityksen menestykselle.

Ennen Isletiä Marjariitta toimi niin vaateyrittäjänä, talousjohtajana kuin it-päällikkönäkin. SAP:in maailmaan hän tutustui it-päällikön tehtävässä Valtion hankintakeskuksella, jossa hän veti Suomen ensimmäistä SAP-käyttöönottoprojektia vuonna 1996. Järjestelmän käyttöönoton jälkeen hän siirtyi vasta perustettuun SAP Finlandiin töihin, jossa hänelle syntyi ajatus yrittäjäksi ryhtymisestä. Näin Islet sai alkunsa vuonna 1998.

Perheyrityksen sukupolvenvaihdos alkoi vuonna 2015, jolloin kaksoset Tommi ja Janina Luoto ostivat yrityksen ja siirtyivät sen operatiiviseen johtoon. Aktiivinen rooli perheyrityksessä ei ollut ollut kummankaan nuoruuden urasuunnitelmissa: Tommi keskittyi urheiluun tavoitteenaan ura ammattilaisjalkapallossa, ja Janina työskenteli vaativissa tehtävissä maailmalla. Kolme vuotta sitten molemmille kirkastui ajatus jatkaa äidin työtä teknologian pioneereina perheyrityksessä.

SAP:in teknologiamurros oli yksi innostavista taustatekijöistä sukupolvenvaihdoksen taustalla. SAP:in uudistunut S/4HANA-teknologia on mullistanut SAP:in ratkaisumaailman perin pohjin. Uudessa järjestelmässä on täysin uudistettu bisneslogiikka ja käytettävyys. Lisäksi siihen on tuotu paljon tekoälyn komponentteja. Isletin yrittäjäkaksosten mukaan perheyrityksen laaja osaamispohja antaakin erinomaiset valmiudet innovatiivisten järjestelmäratkaisujen kehittämiseen SAP:in uusien teknologioiden avulla.

Isletin keskeinen menestystekijä on vahva osaaminen ja keskittyminen siihen, mitä osataan. Myös yhteisöstämme välittäminen on avain yrityksen menestykseen, ja se on sisäänrakennettu Isletin arvoihin. Yritys ottaa toiset huomioon kaikessa tekemisessään, kunnioittaen ja arvostaen kaikkia: niin asiakkaita, tiimiläisiä kuin kilpailijoitakin. Kestävää liiketoimintaa maapallolle ja tuleville sukupolville voidaan tehdä ainoastaan välittämisen ja empatian keinoin.

Lue Tivin koko artikkeli!