Suomalainen hiuskosmetiikkayritys Cutrin teki myyntiedustajilleen mobiilisovelluksen asiakastapaamisten ja tuotekatalogien hallintaan sekä tilausten kirjaamiseen. Suunnittelun lähtökohdaksi asetettiin käyttäjäystävällisyyden lisääminen sekä palvelun reaaliaikaisuus pilvipalveluja hyödyntämällä.

Kampaamoille ja partureille hiuskosmetiikkapalveluita ja -tuotteita valmistava ja myyvä Cutrin on uudistanut pilvessä toimivat myyntityökalunsa. Uusi mobiilisovellus helpottaa asiakastapaamisten ja tuotekatalogien hallintaa sekä myyntitilausten kirjaamista tapaamisten yhteydessä.

Sovelluksen tarkoitus on tukea myyntiedustajien työtä. Aiempi myyntijärjestelmä ei ollut ajantasainen, ja sen käytössä oli viiveitä järjestelmien välisessä tiedonsiirrossa.

 

Meille on tärkeää tarjota joustavaa, luotettavaa ja henkilökohtaista palvelua asiakkaillemme. Siksi tarvitsimme modernin ja helppokäyttöisen myyntikentän ratkaisun.

Jan Hagelberg

Myyntipäällikkö, Cutrin Oy

Pilvi lisää riippumattomuutta ja joustavuutta

Pilvipalveluiden suurimmaksi hyödyksi on tutkimuksissa koettu paikkariippumattomuus. Muita merkittäviä hyötyjä ovat skaalautuvuus, globaali käytettävyys ja kustannustehokkuus.

Halusimme siirtyä julkiseen pilvialustaan mahdollisimman matalalla kynnyksellä ilman isoja etukäteisinvestointeja alustaan. Siksi hyödynsimme kokeilukulttuuria ja valitsimme myynninuudistusprojektin alkuvaiheeseen niin sanotun Free Tier -mallin, jossa projektin voi aloittaa joustavasti ja kustannukset skaalautuvat käytön mukaan ja niitä voi seurata reaaliajassa. Free Tier -mallia hyödynnettiin erityisesti hankkeen suunnittelu-sprinttien yhteydessä, koska halusimme pilotoida uusien teknologioiden ja innovaatioiden hyödyntämistä ilman etukäteisinvestointeja alustapalveluihin. Kun projektia lähdettiin tekemään laajemmin ja vietiin tuotantokäyttöön, ratkaisu siirrettiin käyttöperusteisesti maksulliseksi. Ratkaisu siis kehittyy jatkossakin tarpeidemme mukana.

Jan Hagelberg

Myyntipäällikkö, Cutrin Oy

Mobiilisovelluksen toteuttamisesta vastasi suomalainen it-konsultointiyritys Islet Group. Sovelluksen suunnittelun teknologiaratkaisuksi valittiin SAP Fiori, joka rakennettiin SAP Business Technology Platform -pilvialustalle. Sieltä Islet toteutti  rajapinnat muihin järjestelmiin, kuten SAP:n ERP:hen.

Cutrin on edustanut uraauurtavaa pohjoismaalaista hiusmuotoilua sekä hiustenhoitoa jo viisikymmentä vuotta. Cutrinin tuotteet suunnitellaan, kehitetään ja testataan Suomessa. Yhtiön filosofian ytimessä vaikuttavat laajalti pohjoismaiset arvot: luonnon raaka-aineiden kunnioitus sekä kestävän kehityksen vaaliminen.

 

– – –

Cutrin

CUTRIN lukeutuu Pohjoismaiden johtaviin, ammattilaisten käyttöön suunniteltuihin hiuskosmetiikkamerkkeihin. Cutrinin tuotevalikoimaan kuuluvat korkealaatuiset, luonnon raaka-aineita sisältävät tuotteet niin kampaamoalan ammattilaisten kuin kuluttajien tarpeisiin, päämarkkinoina Pohjoismaat ja Baltia. Cutrinin menestyksen taustalla on LUMENE Oy, kansainvälinen kauneuden ja hyvinvoinnin huippuosaaja. Lisätietoja: www.cutrin.fi

 

 

Jukka Penttinen
CBO – Business Transformations, Isletter
jukka.penttinen@isletgroup.fi
+358 40 355 1973

 

 

#IsletGroup #Cutrin #UX #SAPFiori #SAPBTP #SAPBusinessTechnologyPlatform #myynti #myyntisovellus #myyntityökalut #SAPFreeTier #cloud

Like what you read? Share this!