YK:n kestävän kehityksen tavoitteet eli SDG:t ovat 17 tavoitetta, jokainen  omalla päämäärällä ja indikaattoreilla. Nämä tavoitteet ohjaavat meitä kohti inklusiivisempaa, oikeudenmukaisempaa ja kestävämpää maailmaa vuoteen 2030 mennessä.

Syyskuun 25. päivänä tuli kuluneeksi kahdeksan vuotta Agenda 2030:n ja YK:n kestävän kehityksen tavoitteiden asettamisesta. Islet nosti SDG-lipun salkoon osoittaakseen sitoutumista ja jatkuvaa tukea SDG-tavoitteille. Islet on rajannut keskittyvänsä erityisesti seuraaviin tavoitteisiin:

• Sukupuolten tasa-arvo
• Vastuullinen kulutus ja tuotanto
• Ilmastotoiminta

 

5 SUKUPUOLTEN TASA-ARVO

“Saavutetaan sukupuolten välinen tasa-arvo ja vahvistetaan naisten ja tyttöjen asemaa”

Yksi monimuotoisuustavoitteistamme on “Saavuttaa tasa-arvo ja vahvistaa naisten ja tyttöjen asemaa”. Seuraamme edistymistämme tiiviisti ja viestimme siitä läpinäkyvästi – varsinkin kun naisista on edelleen pulaa teknologiateollisuudessa maailmanlaajuisesti ja esimerkiksi Suomessa kansainvälinen monimuotoisuus on suhteellisen alhainen.

Kuten tiedämme, monimuotoisuus on paljon muutakin kuin sukupuolikysymys ja siksi meillä Isletillä on tavoitteita esimerkiksi kansainvälisyyteen, “Fresh Faces” -lukuun (vastavalmistuneiden ja ammatinvaihtajien osuus työvoimasta) ja ikäjakaumaan liittyen. Tasa-arvo, monimuotoisuus ja inklusiivisuus ovat keskiössä, kun rakennamme tiimejä Isletillä.

 

“Pyrimme tekemään maailmasta paremman paikan uusimmilla teknologioilla. Emme vain puhu ystävällisesti – arvomme ovat tekoja.”

Eriika Hiltunen

Chief People Officer, Islet Group

Olemme myös tehneet yhteistyötä esimerkiksi SAP:n ja Mimmit Koodaa:n kanssa monipuolistaaksemme toimialaamme ja tiimejämme:

12 VASTUULLINEN KULUTUS JA TUOTANTO

“Kestävä kulutus ja tuotanto”

Teknologiaorganisaationa olemme vastuussa omasta toiminnastamme, mutta suurin vaikutus saavutetaan yhdessä asiakkaidemme kanssa ja kautta. Tuemme asiakkaitamme heidän matkallaan kohti vastuullisempaa kulutusta ja tuotantoa, teknologian sekä tarkan reaaliaikaisen datan ja analytiikan avulla.

Islet pyrkii sisäisesti varmistamaan kestävät kulutus- ja tuotantotavat. Tämä tarkoittaa käytännössä:

  • Pyrkimys minimoida ostot ja kulutus
  • Suosimme kierrätettyjä ja käytettyjä tuotteita ja materiaaleja
  • Ostamme aina kun mahdollista ekologisesti tuotettuja ja kierrätettäviä tuotteita ja palveluita sekä mieluiten paikallisesti tuotettuja luomuviljelytuotteita ja -palveluita
  • Pyrimme minimoimaan hiilijalanjälkemme kaikissa ostoissa
  • Kierrätämme kaiken mahdollisen
  • Pyrimme hiilineutraaliksi tänä vuonna

 

 

13 ILMASTOTOIMET

“Kiireelliset toimet ilmastonmuutoksen ja sen vaikutusten torjumiseksi”

Islet toteuttaa ilmastotoimia kierrättämällä jätteet Isletin toimistoilla ja lisäämällä tietoisuutta.

Pyrimme vähentämään hiilidioksidipäästöjämme ja kompensoimaan kaikki historialliset päästömme vuoteen 2030 mennessä. Työskentelemme myös kestävän kehityksen viitekehyksen parissa, jota aloitamme soveltamaan teknologiaprojekteissamme vuonna 2024.

Islet osallistuu ja järjestää vuosittaisia kampanjoita ja tapahtumia kerätäkseen varoja ja lisätäkseen tietoisuutta ilmastotoiminnan syistä, erityisesti Itämeren hyväksi (vuotuinen #IsletGoesItämeri-kampanja). Ilmastotoiminta on sisäänrakennettu arvomaailmaamme ja läsnä Isletin toiminnassa ja viestinnässä.

Kestävän kehityksen tavoitteet perustuvat maiden ja YK:n, mukaan lukien YK:n talous- ja sosiaaliministeriön, vuosikymmenten työhön. Lisätietoja kaikista kestävän kehityksen tavoitteista täällä: https://sdgs.un.org/goals

 

 

 

#IsletGroup #Isletters #TogetherForTheSDGs #SDGFlagDay #Agenda2030 #vastuullisuus #KestavanKehityksenTavoitteet #YK #UNGlobalCompactNetwork

Like what you read? Share this!