SAP on tuonut SAP Intelligent Robotic Process Automation -toiminnallisuuksia hyödynnettäväksi SAP Business ByDesign -asiakkaille osaksi toiminnanohjausratkaisua. RPA-kyvykkyyksiä on suunniteltu käytettäviksi toistuvien ja aikaa vievien tehtävien hoitamiseen, mikä vapauttaa työntekijöiden aikaa muihin, enemmän arvoa luoviin työtehtäviin. Automatisoinnin ansiosta myös manuaaliset virheet vähentyvät, kun botti tekee toiminnot työntekijöiden puolesta.

Yksi hyvä käytännön esimerkki on, että useilla yrityksillä monet asiakirjat kuten laskut, ostotilaukset, matkalaskut ja toimitusvahvistukset päätyvät vieläkin sähköpostin saapuneet-kansioon PDF:inä. Tämän jälkeen ne täytyy avata, lukea ja syöttää data manuaalisesti ERP-järjestelmään. Näiden aikaa vievien hallinnollisten rutiinitehtävien automatisoinniksi SAP Intelligent RPA tarjoaa kuusi valmiiksi rakennettua ja käyttövalmista bottia. Botit auttavat vapauttamaan SAP Business ByDesign -käyttäjien työaikaa ja virtaviivaistamaan ja nopeuttamaan prosessien läpivientiä. Botteja voidaan käyttää heti valmiina ratkaisuina tai ne voidaan räätälöidä asiakkaan tarpeiden mukaan.

Robotic Process Automation mahdollistaa tietojen yhdistämisen ja käsittelyn useista tietolähteistä, kuten Excelistä, toimittajaportaaleista ja SAP-järjestelmistä. Se voi suorittaa satoja vaiheita päivässä, kuten kopiointi & liittäminen, tietojen siirto tai hyväksynnät. Lisäksi se pystyy käyttämään useita SAP- ja ei-SAP-sovelluksia, kuten verkkosovelluksia, SAP-ratkaisuja sekä muita ohjelmistoja.

 

RPA:n avulla pystyt yksinkertaistamaan liiketoimintaprosessejasi sekä vähentämään työntekijöidesi manuaalista työtä.

 

SAP parhaiden käytänteiden mukaiset botit valmiina käyttöön

Saatavilla on kuusi SAP Best Practise -bottia:

  1. Business Document Extraction from E-Mail – Yritysasiakirjojen haku sähköpostista
  2. Proof of Delivery Note Upload in the Outbound Delivery and the Invoice – Lähetystodistuksen tallennus lähtevään toimitukseen ja laskuun
  3. Schedule Report Refresh – Raportin päivityksen ajastaminen
  4. Supplier Invoice Upload for Intelligent Invoice Scanning – Toimittajalaskun tallennus älykästä skannausta varten
  5. Sales Order Creation from Local Purchase Order – Myyntitilauksen luominen paikallisesta ostotilauksesta
  6. Account Master Data Enrichment for Document Information Extraction – Asiakasperustietojen rikastaminen automaattisesti, jotta myyntitilaus pystytään luomaan paikallisesta ostotilauksesta

Document Information Extraction -kyvykkyyden Template -malliominaisuuden (asiakas- ja standardiasiakirjat) tiedonhakukäyttöliittymä tukee monia kieliä, mukaan lukien suomea.

Voit muokata SAP Best Practices -botteja ja sopeuttaa ne tarpeisiisi helposti. Vaihtoehtoisesti voit luoda täysin uudet botit räätälöitynä tarpeidesi mukaan niihin toiminta-alueisiin, joissa ne tuottavat eniten arvoa yrityksellesi.

Katso tarkemmat vaiheet automaation käyttöönottoon ja linkit koulutukseen täältä, tai ota yhteyttä niin kerromme mielellämme lisää.

 

Uudet hands-free yritystoiminnot

Intelligent Automation for SAP Business ByDesign:in julkaisussa 2111 (11/2021) SAP toi asiakkaille uusia botteja hyödynnettäviksi: SAP Business ByDesign-asiakkaat voivat nyt ottaa käyttöön Automated Stock Transfer Order -botin, joka automatisoi yritysten välisen (intracompany) varastosiirtopyyntöjen luomisen Excelistä. Vastaavasti ostotilausten manuaalisen lataamisen sijaan käyttäjät voivat nyt ottaa käyttöön uuden Automated Purchase Order Upload -botin, jonka avulla voidaan automatisoida ostotilausten luonti useammasta Excel-tiedostosta.

 

Robotic Process Automation hinnoittelu

Nykyisille SAP Business ByDesign-asiakkaille hyvä uutinen on se, että bottien kanssa liikkeelle voi lähteä nykylisenssoinnin piirissä: SAP tarjoaa kaksi samanaikaista SAP Intelligent RPA -istuntoa osana SAP Business ByDesign -lisenssejä. Voit myös käyttää mitä tahansa SAP Best Practices -botteja valmiina ilman lisäkehitys- tai integraatiotyötä.

 

Kokeile itse! Varaa demo tai ota yhteyttä niin kerromme lisää.

Jukka Penttinen
CBO – Business Transformations, Isletter
jukka.penttinen@isletgroup.fi
+358 40 355 1973

 

 

#SAP #BusinessByDesign #IsletGroup #RPA #IntelligentRoboticProcessAutomation

Like what you read? Share this!