Islet ja tietoalustaratkaisuja kehittävä Snowflake ovat solmineet virallisen kumppanuuden. Sen mukaisesti ja pohjalta Isletin data ja analytiikka -tiimi toimittaa Snowflaken modernia, skaalautuvaa teknologiaa tietovarastointitoimeksiannoissaan osana Isletin data- ja analytiikkapuolen tarjoomaa.

Snowflake on moderni ja julkaisunsa yhteydessä jopa markkinaa disruptoinut ratkaisu tietoalustapuolella. Sen valttikortteja ovat lähes loputtomasti skaalautuva kapasiteetti ja suorituskyky, sekä riippumattomuus yksittäiseen julkipilvipalveluun. Erityisesti laajojen datamassojen käsittelyssä ja hallinnassa nämä ominaisuudet osoittavat arvonsa. Ratkaisu on myös helppo ja nopea ottaa käyttöön sekä äärimmäisen kustannustehokas, mikä saavutetaan, kun kulutuksesta maksetaan vain käytetyn kapasiteetin ja suorituskyvyn mukaan.  Snowflakea on kehuttu lisäksi sen arkkitehtuurisesta yksinkertaisuudesta ja helppokäyttöisyydestä. Snowflake ei juurikaan vaadi ylläpitoa tai muita tavallisten on-premise ympäristön tietokantojen tyypillisiä jatkuvia toimenpiteitä ja työtehtäviä.

 

Mukailtu Snowflaken nettisivukuvituksesta. Kuvan lähde ja oikeudet: Snowflake Inc., 2022 (https://www.snowflake.com/)

 

Isletillä on kokemusta Snowflake-ratkaisuiden toimittamisesta kaikissa suosituimmissa julkipilvipalveluissa, eli AWS- ja Microsoft Azure -ympäristöissä. Näkemyksemme mukaan Snowflaken vahvuudet tulevat erityisesti esille tietyissä analytiikan käyttötapauksissa ja hybridipilviympäristöissä. Isletin Snowflakea käyttäviä asiakkaita on useilta eri toimialoilta, mm. finanssi, logistiikka ja palvelutuotanto. Kaikkia näitä organisaatioita yhdistää isot tietomassat, korkea ambitiotaso tietojohtamisen edelläkävijyyteen ja huonot kokemukset perinteisistä relaatiotietokannoista tai appliance-ratkaisuista.

Vaikka puhutaan tietoalustasta, Snowflakea  ei voi sellaisenaan verrata esimerkiksi AWS:n tai Azuren kokonaisratkaisuun. Se on käytännössä lähempänä tietovaraston peruskalliona toimivaa tietokantaa.  Kokonaisratkaisuun siis vaaditaan sen  rinnalle myös muita työkaluja, kuten ETL/ELT-työväline, mahdollisesti mallintamiseen erillinen kiihdytin ja ehkä vielä erillinen blob-storage (esim. S3 tai Azure Datalake). Islet on muodostanut kokemukseensa pohjautuen Snowflake-referenssiarkkitehtuurit sekä AWS- että Azure-ympäristöihin. Isletillä on myös kokemusta lukuisista näiden ekosysteemien ulkopuolisista työkaluista, kuten Matillion, Fivetran, Aecorsoft, jne.

Isletin kokenut tiimi on työskennellyt Snowflake-teknologian parissa jo pitkään ja olemme saavuttaneet vahvan osaamisen sen myötä. Näemme Snowflakella paljon potentiaalia kasvattaa rooliaan erityisesti suuria datamassoja käsittelevien yritysten keskuudessa, joiden määrä jatkuvasti kasvaa, sillä myös analysoitavan datan määrän jatkuvasti lisääntyy. Samaa tahtia lisääntyvät myös vaatimukset pilvialustojen suorituskykyyn liittyen. Snowflake on hieno esimerkki nousevasta teknologiasta, joka pystyy vastaamaan tähän tarpeeseen.

Janne Anttila

Liiketoimintajohtaja, Data & Analytiikka, Islet Group

Haluatko kuulla lisää? Ota yhteyttä Janneen:

Janne Anttila
CBO – Data and Analytics, Isletter
janne.anttila@isletgroup.fi
+358 45 672 8569

 

#ISLETGroup #data #analytiikka #Snowflake #kumppanuus #yhteistyö #pilvi #tietovarasto #tietoalusta 

Like what you read? Share this!