Suomalainen valmistukseen, maahantuontiin ja tukkukauppaan erikoistunut perheyritys Transmeri Group valitsi vuonna 2019 ISLET Groupin toteuttamaan SAP S/4HANA -innovaatiohankettaan. Transmerin digistrategia jakautuu kahteen pääosioon: nykyisten prosessien parantaminen ja digitalisointi, sekä uusien liiketoimintamahdollisuuksien löytäminen. Konserni kasvaa yritysostojen kautta, joten myös tulevaisuudessa SAP:n alustan skaalautuvuus on Transmerille erityisen tärkeää.

 

SAP S/4HANA on Azure -hankkeella Transmeri haluaa saavuttaa modernin teknologia-arkkitehtuurin, joka mahdollistaa digistrategian toteutuksen ketterästi ja uusimmilla teknologioilla. Hankkeen ensimmäisessä vaiheessa Transmerin nykyinen SAP-toiminnanohjausjärjestelmä siirrettiin Microsoftin Azure-pilvialustan päälle. Konsernin liiketoiminnanohjaus pyörii nyt Azure-julkipilvialustassa ja kokemukset ovat olleet positiivisia.

Halusimme kustannustehokkuutta, mutta myös maksimoida tulevaisuuden hyödyt. Transmerilla on Azuressa ERP:in lisäksi muitakin järjestelmiä. Päädyimme Azureen, koska teemme tiivistä yhteistyötä SAP:n lisäksi myös Microsoftin kanssa ja SAP on Azure tukee hyvin digistrategiaamme.

Kimmo Koho

Tietohallintojohtaja, Transmeri Group

 

Maailmanlaajuisesti katsottuna SAP-toiminnanohjausjärjestelmiä on viety ja ylläpidetty Azuressa jo 10 vuoden ajan, ja se onkin luonnollinen ensiaskel yritysten valmistautumisessa SAP S/4HANA -siirtymään. SAP:n ja Microsoftin yhteinen Embrace-ohjelma julkaisiin vuoden 2019 lopussa ja se syventää SAP:n ja Microsoftin yhteistyötä entisestään.

SAP panostaa vahvasti Microsoft-yhteistyöhön, jossa tavoitteena on helpottaa ja nopeuttaa asiakkaiden siirtymistä digitaaliseen S/4HANA-alustaan ja samalla Azureen siirtymällä asiakkaat pystyvät saavuttamaan kustannustehokkuutta hyödyntämällä Azuren pilvipohjaista kapasitettia SAP-toimintojen ajamisessa. 

Marika Auramo

Managing Director in the Nordic and Baltic Region, SAP

Miksi SAP-asiakkaiden kannattaa viedä toiminnanohjausjärjestelmänsä Azureen?

”Suurin hyöty asiakkaalle on, että he saavat SAP&Microsoft -yhteistyön ansiosta parhaat palat molemmista ja pystyvät esim. käyttämään tuotteita ristiin. Asiakkaamme ovat myös huomanneet selkeän parannuksen järjestelmän nopeudessa ja vakaudessa. Microsoft investoi vuosittain miljardin tietoturvapalveluihin eli asiakkaat voivat olla rauhallisin mielin, koska takaamme jatkuvasti viimeisimmät turvastandardit”, kertoo Kari Aarvala, Microsoftin Director, SAP on Azure.

Maailmanlaajuisesti yli puolet SAP:in julkiseen pilveen vieneistä asiakkaista on vienyt SAP:n Azureen, ja suurin osa niistä, jotka eivät ole siirtyneet vielä julkiseen pilvipalveluun, suunnittelevat sitä. Azure on ylivoimaisesti suurin pilvialusta eli maailmanlaajuisesti osaamista löytyy ja siirtymäpolku on hyvin koestettu.

Kari Aarvala

Director, SAP on Azure, Microsoft

”Olemme Transmerillä vahvasti keskittämässä konsernitasolla ICT-puolen asioita pilveen, joten toiminnanohjausjärjestelmän siirtäminen Azureen on luonnollinen osa pilvisiirtymäämme. Synergioiden lisäksi Azure mahdollistaa matalalla kynnyksellä erilaisia kokeiluja. Olen iloinen siitä, että Islet toteutti siirtymän aikataulussa ja budjetissa, ja järjestelmä on toiminut hyvin käyttöönoton jälkeen. Erityisesti meillä oli korkeat odotukset suorituskyvyn, nopeuden ja datan käytön osalta”, Kimmo Koho kertoo.

 

Miten SAP-ympäristöt viedään Microsoft Azureen?

Islet Group auttaa asiakkaita siirtymäprosessissa mallintamalla liiketoiminnan arvoketjuja, referenssiarkkitehtuureja sekä relevantteja polkuja siirtymälle, ja luomalla road mapin valitulle polulle kohti S/4HANAa ja pilveä. Islet tarjoaa best practise -malleja ja työkaluja, joiden avulla löydetään mahdollisimman riskitön, helppo ja nopea tapa siirtyä S/4HANAan ja Azureen.

”Azure on ollut nyt paljon keskusteluissa SAP-asiakkuuksissa erityisesti sen skaalautuvuuden ja tehokkuuden näkökulmista. SAP-ympäristössä skaalautuva Azure-alusta mahdollistaa monia asioita, mm. SAP-ympäristöjen joustavan ja nopean provisioinnin tarpeen mukaan, uusien arvoketjujen luonnin sekä syvemmän SAP:n ja Microsoftin teknologioiden hyödyntämisen kokonaisarkkitehtuurissa. Isletillä on vahva osaaminen SAP:sta ja Microsoft Azuresta, mikä on kriittistä SAP-liiketoimintajärjestelmien siirtämisessä julkiseen pilvipalveluun”, kertoo Tommi Luoto, Islet Groupin teknologiajohtaja ja yksi omistajista.

Katso uutinen Microsoftin Pulse-sivustolla.

 

Lisätietoja:

 

 

 

#Transmeri #ISLETGroup #SAP #Microsoft #S4HANA #MicrosoftAzure #Azure #ERP #cloudERP

Like what you read? Share this!