ISLETIN KIIKARISSA TÄNÄÄN: KARI LEIMOLA, TOIMITUSJOHTAJA

 

Minkälaisessa organisaatiossa ja roolissa työskentelet?

Olen Transmeri Group -konsernin emoyhtiön toimitusjohtaja. Meitä on emoyhtiössä 17 henkeä ja meillä on 6 isompaa tytäryhtiötä ja niiden pienemmät tytäryhtiöt mukaanlaskien 19 yhtiötä yhteensä. Ensi vuonna minulla tulee täyteen 10 vuotta Transmerillä. Olen naimisissa ja minulla on 3 lasta, joista yksi jo muuttanut omilleen ja opiskelee Joensuussa. Harrastan purjehdusta ja ultrajuoksua, sekä kaikenlaista sitä tukevaa liikuntaa.

 

Mikä on Transmeri Group:in ydinviesti sidosryhmille ja asiakkaille?

Olemme 90-vuotias perheyritys, jota seuraava sukupolvi on sitoutunut jatkamaan. Olemme luotettava, pitkäaikainen kumppani.

 

Miten näkee toimialanne kehittyvän? Mitkä megatrendit vaikuttavat eniten ja miten?

Toimialamme kehittyy siten, että jakelutiet suoristuvat, nopeutuvat ja tehostuvat. Megatrendeistä eniten vaikuttanevat ympäristöön ja ilmastoon liityvät asiat ja toisaalta teknologian kehittymisen jatkuva nopeutuminen ja alanvaltaaminen.

 

Miten vastuullisuus näkyy toiminnassanne?

Vastuullisuus on tänäpäivänä merkittävässä roolissa, lähtien omistajista jotka ovat nostaneet asian voimakkaasti esille. Toki vastuullisuus on aina ollut meille tärkeää, mutta nostettu viime aikoina vielä voimakkaammin esille. Olemme parhaillaan määrittelemässä kaikkien konserniyhtiöiden keskinäisiä teemoja, jotka pohjautuvat YK:n 17 kestävän kehityksen tavoitteisiin. Muutaman konsernitasoisen teeman lisäksi jokainen yhtiö poimii omaan toimialaansa liittyvät keskeiset teemat. Esimerkkinä tärkein tavoitteemme hiilineutraalius, meillä on parhaillaan meneillään sen kartoitus & laskenta, ja tulemme lyömään tavoitteet lukkoon lähiaikoina.

 

Parasta omassa työssäsi?

Parasta työssäni on mahdollisuus tavata paljon ja hyvin erilaisia ihmisiä, niin konsernin sisäisesti kuin muutenkin.

 

Mitkä ovat kolme tärkeintä asiaa työpöydälläsi ensi vuotta ajatellen?

  1. Auttaa tytäryhtiöitä niiden kasvun ja kannattavuuden kehittämisessä – keskeinen tehtävä vuodesta toiseen.
  2. Tukea henkilökuntaa pärjäämään isojen hankkeiden keskellä.
  3. ERP-projekti. Meillä on tällä hetkellä konsernissa useita toiminnanohajusjärjestelmiä käytössä, koska olemme kasvaneet yritysostoin. Pääjärjestelmämme on SAP R3, jonka tuotetuki päättyy vuoteen 2025 mennessä, minkä vuoksi teetimme viime vuonna esiselvityksen tavoitellen koko konsernille yhtä yhteistä järjestelmää. Selvityksen seurauksena päädyimme yhteen, SAP S/4HANA:an. Päätöksen jälkeen kartoitimme kumppanimahdollisuudet ja useammasta vaihtoehdosta kumppaniksi valikoitui ISLET Group.

 

Olette lähtemässä SAP S/4HANA maailmaan, mitä odotat tältä transformaatiolta?

Toivon että muutos tapahtuu mahdollisimman sujuvasti, ja pitkällä tähtäimellä että saatuamme kaikki konsernin yhtiöt saman toiminnanohjausjärjestelmän alle, toimintamme on virtaviivaisempaa ja helpottuu. Toivon mukaan samojen työvaiheiden tarpeeton toistaminen konsernin sisällä loppuu kokonaan.

 

Mitkä ovat tärkeimmät kriteerit teknologiakumppanin valinnassa? Mitä odotat teknologiakumppani yhteistyöltä?

Luotettavuus ja asiantuntevuus mikä tarkoittaa myös sitä, että uskalletaan olla eri mieltä, haastaa, kyseenalaistaa ja tarjota vaihtoehtoja. Haemme mutkatonta yhteistyötä, jossa lupaukset ja aikataulut pidetään, ja yllätyksistä matkan varrella ilmoitetaan viipymättä.

 

Millaista on yhteistyö ISLET:n kanssa?

Helppoa ja vaivatonta, kaikki edellä mainitsemani asiat kuvaavat ISLET:iä. ISLET on aina vastannut kaikkiin pyyntöihin ja tarpeisiimme. ISLET Group on pystynyt tarjoamaan palvelua meidän aikataulujen ja toiveiden mukaan, jopa silloin kun palveluntarve on tullut meille itsellekin yllätyksenä.

 

Miten pidetään parhaat osaajat, mikä tekee organisaatiosta hyvän työpaikan?

Sehän on hyvin yksilöllistä ja riippuu motivaatioista, mutta ainakin pyrimme Transmerillä tarjoamaan osaajillemme sopivasti haasteita, tehtäviä ja kehityspolkuja.

 

Transmeri Group:in motto?

Pääomasijoittaja ilman exit-strategiaa

 

 

#IsletterHighlight #Transmeri #kumppanuus #yhteistyö #haastattelu

Like what you read? Share this!