SAP:n julkaisema artikkeli marraskuun ”The Inside Track” -julkaisussa SAP-kumppaneille, katso alkuperäinen täällä.

 

Janina Luoto on suomalaisen SAP-kultakumppanin, Islet Group:n toimitusjohtaja ja yksi omistajista. Islet Group on perheyritys, jossa vallitsee vahva kulttuuri ja visio toimittaa kestäviä teknologiaratkaisuja liiketoiminnan eri alueille. Janina oli myös finalisti Nordic Women in Tech-kilpailun Digital Leader -kategoriassa.

Isletillä on hyvin selkeä tavoite: tarjota johtavia SAP-pilvipalveluratkaisuja, joiden kehitys ja käyttöönotto vaikuttaa myös asiakkaisiin ja koko maailmaan. 22-vuotta toimineella yrityksellä on toimipisteet Suomessa ja Unkarissa, ja se on käynyt läpi suuren muutoksen, jonka myötä se pystyy tänä päivänä toimittamaan ratkaisuja nopeasti asiakaskunnalleen sekä kasvattamaan Isletter-tiimiään vaativammissakin olosuhteissa.

“Olemme aina olleet edelläkävijöitä monipuolisessa ajattelussa ja työskentelyssä teknologian maailmassa”, Janina Luoto kertoo. “Äitini perusti yrityksemme 22 vuotta sitten – mikä oli tuolloin hyvin epätavallista miesvaltaisella tietotekniikan alalla – ja siitä lähtien olemme aktiivisesti edistäneet tasavertaisia mahdollisuuksia kaikille toimialallamme.”

50% Isletin työvoimasta ja johtoryhmästä on naisia, ja Islet tekee säännöllistä yhteistyötä organisaatioiden kanssa, joiden tavoitteena on tarjota mahdollisuuksia kaikille.  Yksi näistä organisaatioista on Mimmit Koodaa, jonka tavoitteena on innostaa naisia ​​oppimaan koodaamaan ja ohjaamaan urapolkuaan teknologian parissa työskentelyyn. Tämä eteenpäin katsova ja uraauurtava asenne oli myös liikkeellepaneva voima Isletin muutoksessa kestävän kasvun pilvipalvelutoimittajaksi.

“Viimeisten viiden vuoden aikana olemme käyneet läpi suuren muutoksen, ei pelkästään sen suhteen, miltä näytämme ja tunnumme yrityksenä, vaan myös siinä miten erotumme markkinoilla. Meillä on ketterät menetelmät toimittaa esimerkiksi täysimittaiset S/4HANA Cloud-, SAP Business ByDesign- ja Ariba-ratkaisut täysin verkossa. Myyntimahdollisuuksien sulkeminen vie keskimäärin kolme kuukautta.

Kumppaneina meidän tulee jatkuvasti kehittyä, jotta olemme valmiita tulevaisuuteen. Se vaatii ajattelutavan muutosta, ja ekosysteeminä meidän on oltava valmiita muutokseen siinä miten maailma on vuorovaikutuksessa teknologian kanssa. Myös erilaiset teknologiaekosysteemit yhdistyvät, mikä vaatii laajempia valmiuksia ja ymmärrystä sekä tiiviimpää yhteistyötä kumppaneiden välillä.

Janina Luoto

CEO, Islet Group

Asiakkaiden ja työntekijöiden asettaminen etusijalle sekä siirtyminen kohti pilviratkaisu -toimintamallia on kannattanut ja tulokset ovat selvästi nähtävissä: viime vuonna Islet kasvoi 64% ja haastavasta pandemia-tilanteesta huolimatta vuonna 2020 kasvu on jatkunut vielä 30%. ”Pilviratkaisujen parissa toimiminen tarkoittaa, että toistuvat tulot ovat turvattuja seuraavien 3-5 vuoden ajan. Se on erittäin positiivinen asia ja helpottaa ennustamista. “

Hiljattain Isletistä tuli myös yksi ensimmäisistä SAP Ariba -kumppaneista Suomessa ja tämän myötä Islet hakee entistä vahvempaa jalansijaa pilviliiketoiminnasta. Yhtiö tekee säännöllistä yhteistyötä myös muiden kumppaneiden kanssa innovatiivisten projektien toteuttamisessa. Mutta kuten Janina sanoo, yrityksen vahva tulevaisuuden näkymä on muuttaa maailmaa paremmaksi hyödyntämällä parhaita teknologiaratkaisuja.

Teknologian hyödyntäminen on muutakin kuin vain sen käyttöönottamista, sillä teknologian avulla voimme pelastaa maailman. Kehitämme parhaillaan kestävän kehityksen mallia auttaaksemme asiakkaitamme viemään kestävä kehitys uudelle tasolle teknologiaprojekteissa.

Janina Luoto

CEO, Islet Group

Yrityksen omat pitkän tähtäimen tavoitteet keskittyvät niin ikään kestävään kehitykseen kannustamalla tiimiä  hankkeilla kuten #IsletGoesItämeri Itämeren suojeluohjelma, joka haastoi juoksemaan, pyöräilemään tai kävelemään keräten rahaa jokaista ajettua kilometriä kohti. MimmitKoodaa (#mimmitkoodaa) -liike taas pyrkii  lisäämään tasa-arvoa suomalaisen ohjelmistokehittämisen parissa tarjoamalla ilmaisia ​​työpajoja naisille, jotka ovat kiinnostuneita koodauksesta, mutta joilla ei ole aikaisempaa kokemusta siitä. Janina on myös kestävän kehityksen työryhmän jäsen Suomen Perheyritysten Liitossa, jonka tavoitteena on tukea perheyrityksiä matkalla kohti kestävämpää tulevaisuutta.

“Huolimatta haastavasta maailmantilanteesta näemme, että digitalisaation ja ohjelmistovetoisen liiketoiminnan vaikutus myös perinteisillä teollisuudenaloilla kasvaa huomattavasti tulevina vuosina. Tavoitteenamme on kolminkertaistaa liikevaihtomme viidessä vuodessa investoimalla työntekijöihimme, asiakkaisiimme ja kestävään tulevaisuuteen.”

 

 

#IsletGroup #SAP #SAPpartner #SAPInsideTrack #introduction

Like what you read? Share this!