Tulevaisuuden rakentaja Sikla valitsi pilvipohjaisen SAP Business ByDesign -teknologian uudeksi toiminnanohjausratkaisukseen ja ISLET Groupin kumppaniksi toteutukseen. Projekti polkaistiin käyntiin tammikuussa ja toteutettiin korona-tilanteesta johtuen kokonaisuudessaan etänä. Yhteistyö Siklan ja Isletin välillä toimi mutkattomasti ja ratkaisu otettiin käyttöön 1.6.2020.

 

Rakennusalan konserni Sikla suunnittelee ja rakentaa yhtiömuotoisia koteja, hoivakoteja, päiväkoteja, kouluja sekä toimitiloja. Koko konsernin missio on parempien käyttäjäkokemusten tuottaminen ja yrityksen toiminnan ytimessä ovatkin tilojen käyttäjät. Konserni oli kasvanut viime vuosina niin nopeasti, etteivät sen järjestelmät enää tukeneet toimintaa ja pysyneet kasvun mukana. Tulevaisuuden kasvun tueksi Sikla käynnisti vuonna 2019 Kestävä Kasvu -hankkeen tavoitteenaan suuri digiloikka liiketoiminnan tehostamiseksi.

Useista vertailemistaan vaihtoehdoista Sikla valitsi pilvipohjaisen SAP Business ByDesign -teknologian, sillä he halusivat kokonaisvaltaisen, modernin, käyttäjäystävällisen ja hyvin integroituvan toiminnanohjausratkaisun. SAP Business ByDesignin laaja-alaisuus toiminnanohjausratkaisuna oli tärkeää. Sikla ja Islet veivätkin yhdessä henkilöstöhallinnon, talouden, hankinnan, myynnin, tuotannon sekä projektiliiketoiminnan prosessit yhteen SAP Business ByDesign -järjestelmässä. Tavoitteena oli pitää mahdollisimman iso osa tiedosta yhdessä paikassa, niin että informaatio on näkyvää ja saatavilla, jotta se palvelee aidosti liiketoimintaa.

Tahtotilamme on jatkaa vahvaa kasvuamme. Valitsimme SAP Business ByDesign ratkaisun ja lähdimme tekemään digiloikkaa yhdessä Isletin kanssa. Olemme kehittäneet tiedolla johtamista ja faktapohjaista päätöksentekoa kaikilla organisaatiotasoilla, jonka avulla haluamme mahdollistaa kasvun myös tulevaisuudessa. SAP Business ByDesign -ratkaisun käyttöönotto on tuonut virtaa mm. myynnin johtamiseen sekä tärkeiden projektien läpivientiin. Islet on ollut meille sopivan kokoinen kumppani – kommunikointi on suoraa, rehellistä ja avointa, ja työt tehdään aidossa yhteistyössä.

Janne Nieminen

Toimitusjohtaja, Sikla Group

Siklan oma IT-osasto on hyvin pieni, vain kaksi henkilöä, joten kokenut ja osaava kumppani oli tärkeä projektin onnistumisen kannalta. Lisäksi Siklan ja Isletin liiketoiminta-alueiden ympärille rakennetut tiimit veivät projektia eteenpäin määrätietoisesti ja tehokkaasti etätyöskentelystä huolimatta.

 

On ollut ilo työskennellä Isletin kanssa. Asiat on tehty tiiviissä yhteistyössä vuorovedoin, tekeminen ja kommunikointi on mutkatonta. Kasvavalle PK-yritykselle erityisen tärkeää tällaisissa hankkeissa on löytää oikea kumppani järjestelmän käyttöönottoon ja ylläpitoon, sillä omat resurssit eivät ole rajattomat. 

Sami Tissari

Tietohallintojohtaja, Sikla Group

Kuten Sikla, myös ISLET Group tarjoaa kestäviä ratkaisuja ja on mukana rakentamassa tulevaisuuden yhteiskuntaa. Lue lisää SAP:n kvalifioimista ISLET:n paketoimista pilvipohjaisista toiminnanohjausratkaisuista, jotka perustuvat SAP Business ByDesign -teknologiaan.

 

 

 

——

Sikla on vuonna 2007 perustettu rakennusalan konserni, joka rakentaa yhtiömuotoisia koteja, hoivakoteja, päiväkoteja, kouluja sekä toimitiloja. Konsernin pääkonttori sijaitsee Oulun läheisyydessä Tupoksessa ja elementtitehdas Limingassa. Toimipisteitä on lisäksi Tampereella ja Vantaalla. Sikla-konserni on kasvanut kannattavasti koko olemassaolonsa ajan, ja työllistää suoraan noin 180 henkilöä. Sikla tunnetaan luotettavana kumppanina, jonka vahvuutena on sitoutunut ja ammattitaitoinen henkilöstö läpi koko ketjun suunnittelusta tuotantoon. Siklan toiminnan keskiössä on tilan käyttäjä. Konserni on linjannut strategiassaan parempien käyttäjäkokemusten tuottamisen koko konsernin missioksi.

 

Katso video Siklan matkasta ja ota yhteyttä:

Jukka Penttinen
CBO, Isletter
jukka.penttinen@isletgroup.fi
+358 40 355 1973

 

 

#Sikla #tulevaisuudenrakentaja #tehtysulle #parempiakäyttäjäkokemuksia #ISLETGroup #SAP #BusinessByDesign #Pilvi #Toiminnanohjaus #ERP #SAPBusinessByDesign

Like what you read? Share this!