ISLETIN KIIKARISSA: JANNE NAHKURI, SAP APPLICATION OWNER, ABB

 

Asumme Helsingissä vaimoni ja koiran kanssa. Meillä on jo aikuinen poika, joka opiskelee Turussa. Vapaa-ajalla ulkoilen paljon koiramme kanssa.

 

Minkälaisessa organisaatiossa ja roolissa työskentelet?

Työskentelen ABB:lla Drives-yksikössä, missä valmistetaan taajuusmuuttajia. Työntekijöitä ABB Drivesilla Suomessa on noin 1300 ja globaalisti noin 6000 ihmistä. Toimintaa on 80 maassa. Suomen Drivesilla on läheistä yhteistyötä, esim. yhteistä SAP-kehitystä, muun muassa USA:n, Saksan ja Singaporen yksiköiden kanssa. Oma roolini on SAP Application Owner, missä vastaan Suomessa Drivesin SAP-toiminnasta ja sen kehityksen organisoinnista.

 

 

Hiljattain ABB:llä yhdistettiin Drives ja Motors and Generators -yksiköt uudeksi Motion-liiketoiminnaksi. Yhdistyminen palvelee kokonaisuutta luontevasti niin, että Drivesin valmistamia taajuusmuuttajia käytetään ohjaamaan Motorsin valmistamien sähkömoottorien pyörimisnopeutta, jolla voidaan leikata moottorin energiankulutusta jopa 50 prosenttia.

 

Miten näet toimialan kehittyvän?

Eletään todella jännittäviä aikoja, kun sähkönkulutus kasvaa ja samaan aikaan päästöjä pitäisi leikata. Maailman sähkönkulutuksesta jopa lähes kolmasosa menee sähkömoottorien pyörittämiseen ja taajuusmuuttajilla voidaan saavuttaa tässä valtavia säästöjä. Tämä on hieno mahdollisuus sekä ABB:lle että koko valmistavalle teollisuudelle. Vuonna 2015 ABB Drivesin taajuusmuuttajakanta säästi globaalisti 490 TWh sähköä, mikä vastaa 120 miljoonan kotitalouden sähkönkulutusta ja ehkäisi 410 miljoonan tonnin CO2-päästöjä. Tämä vastaa 90 miljoonan henkilöauton vuosittaisia päästöjä.

 

Mikä on organisaation ydinviesti sidosryhmille ja asiakkaille?

Asiakas ja laatu ovat kaiken toiminnan keskipisteessä. Laatuun panostetaan ABB:lla valtavasti. Työntekijöiden koulutuksessa panostetaan esimerkiksi Lean Six Sigma -koulutukseen. Laatujohtaminen, tuotteiden, palvelujen ja prosessien suunnitelmallinen, strateginen jatkuva kehittäminen ja parantaminen ovat oleellinen osa toimintaamme. Vastuullisuus on myös yksi ABB:n laajuinen arvo, ja sitä painotetaan vahvasti jo heti uuden henkilön aloittaessa ABB:lla.

 

Miten pidetään parhaat osaajat ja mikä tekee organisaatiosta hyvän työpaikan?

ABB:lla annetaan vastuuta, mutta myös tuetaan tekemistä. Toimiala on kiinnostava ja eläväinen. Kehitystä tapahtuu jatkuvasti. Mielenkiintoisia ja haasteellisia tehtäviä löytyy aina talosta ja henkilön osaamisen kasvattamiseen panostetaan vahvasti.

 

Parasta omassa työssä?

Oman tehtäväkentän laajuus tekee tästä roolista mielenkiintoisen. Kun työskentelee SAP:n parissa, on tekeminen erittäin vaihtelevaa ja haasteita riittää jokaiselle päivälle. Koko ajan saa ja tulee oppia uutta. Olen ollut nyt talossa noin 1,5 vuotta ja edelleen on valtavasti uutta opittavaa, mikä on motivoivaa.

Vaikka työskentelen IT:n parissa, niin erikoista on se, että käytännön tekeminen ja tuotanto ovat samassa rakennuksessa eli tässä näkee käytännössä mihin SAP:n asioita kehitetään. Kaikki ei siis ole pelkkää transaktiota ja koodia, vaan tekeminen konkretisoituu, kun ollaan tuotannon kanssa näin lähekkäin.

 

Minkälainen yhteistyökumppanuus on ollut ISLET:n kanssa?

Yhteistyö ISLET:n kanssa on toiminut aina hyvin. Olen tehnyt pitkään yhteistyötä aikaisemmankin roolini osalta ISLET:n kanssa ja olen aina ollut tyytyväinen yhteiseen tekemiseen. Isletterit ovat osaavia ja avoimia tekijöitä, joiden kanssa on helppoa toimia yhdessä.

 

Motto

Mittaa kahdesti ja leikkaa kerran – Measure twice, cut once.

 

 

#IsletterHighlight #ISLET #ISLETGroup #IsletterLife #Isletter #ABB #kumppanuus #yhteistyö #haastattelu

Like what you read? Share this!