Olen Tommi Luoto, ISLET Groupin teknologiajohtaja ja yksi pääomistajista. Halusin kirjoittaa, koska moni asiakas miettii tällä hetkellä siirtymistä SAP ERP -toiminnanohjausjärjestelmästä S/4HANA -järjestelmään. Meillä ISLET:llä asiakkaamme ja työntekijämme ovat aina olleet keskiössä. Haluamme tarjota asiakkaillemme parhaat teknologiset ratkaisut ottaen huomioon heidän tahtotilansa. Olen työskennellyt SAP-järjestelmien kanssa yli kymmenen vuotta ja vastaan ISLET:n teknologiavisiosta sekä strategisista kumppanuuksista. Olen aina ollut kiinnostunut teknologioista ja intohimonani on auttaa asiakkaitamme. Näin ollen teenkin jatkuvasti osan ajastani konsultointia.

 

SAP-teknologiat ovat tällä hetkellä suuressa murroksessa SAP:n julkaistua joitakin vuosia sitten uuden sukupolven toiminnanohjausjärjestelmän, SAP S/4HANA:n. Siirtymää puntaroidessa jokaisen SAP-teknologioita käyttävän yrityksen on myös hyvä miettiä alustaratkaisut, joiden päällä SAP-ympäristöä halutaan ajaa tulevaisuudessa. Etsiessäni asiakkaillemme parhaita ja kustannustehokkaimpia alustoja huomasin, että pilvipalvelut kuten Microsoftin Azure, ovat kypsyneet erittäin varteenotettavaksi vaihtoehdoiksi SAP S/4HANA -järjestelmien alustoiksi. Kerron alla hieman syitä miksi.

Tyypillisesti SAP ERP -toiminnanohjausjärjestelmä ei ole vaatinut alustalta merkittävää kapasiteettiä. Uuden SAP S/4HANA -toiminnanohjausjärjestelmän myötä siirrytään käyttämään SAP HANA -tietokantaa, jolloin järjestelmä pyörii pääasiallisesti keskusmuistin varassa. Uuden tietokantateknologian myötä alustapalveluiden vaatimukset ovat kymmenkertaistuneet ja alusta on myös merkittävässä roolissa kustannusten näkökulmasta. Skaalautuvuus, käytettävyys, kustannustehokkuus, käyttöönoton ja käytön joustavuus sekä erilaisten pilvipalvelumallien hyödyntäminen, kuten käytön mukaan maksaminen (pay as you go), ovat keskiössä SAP-palveluiden tuottamisessa tulevaisuudessa.

 

Miksi olen kiinnostunut SAP S/4HANA on Azuresta?

Olemme tehneet pitkään hyvää yhteistyötä Microsoftin kanssa. Tapasin Microsoftin Euroopan SAP-organisaation asiantuntijan tunnin palaverissa tarkoituksena käydä läpi SAP S/4HANA on Azuren toiminnallisuuksia ja mahdollisuuksia. Palaveri alkoi SAP S/4HANA -alustan käyttöönotolla Microsoftin Azure-pilvessä. Määrittelimme kaikki tarvittavat komponentit alustalle, kuten virtuaalikoneen, keskusmuistin, HANA-tietokannan, Linux-käyttöjärjestelmän ja tarvittavat työkalut. Jatkoimme palaveria yleisten asioiden kanssa, ja noin 40 minuutin päästä meillä oli valmiina esiasennettu kolmen teran käynnissä oleva SAP HANA -ympäristö.

Olin erittäin vaikuttunut tästä, koska tyypillisesti SAP HANA -palveluiden käyttöönotto kestää viikoista kuukausiin. Nopea alustapalveluiden käyttövalmius mahdollistaa projektin lyhyemmän läpiviennin lisäksi uusien liiketoimintatarpeiden ja mallien ketterän koestamisen sekä liiketoimintamuutoksissa joustavammat mahdollisuudet käyttää kapasiteettia monipuolisemmin. Toki monelle organisaatiolle on myös hyötyä keskittämisestä. Useilla organisaatioilla on jo Azure käytössä, ja sen osaamista ja ymmärrystä talon sisällä.

Pilvipalvelut avaavat kiinnostavan mahdollisuuden kokeiluille. Siirsimme ketterästi ja lyhyellä aikataululla oman SAP S/4HANA 1809 Demo -järjestelmämme Azuren päälle. Kokeneena SAP-asiantuntijana kokemukseni tästä on erinomainen. Käyttöönotto oli nopea, hinnoittelu täysin läpinäkyvää, palvelimen resurssien automatisointi yksinkertaista ja valvonta täysin automatisoitua.
Olemme paketoineet siirtymisen SAP S/4HANA:an, jossa vaihtoehtona on myös S/4HANA Proof of Concept Azuressa. Jos haluat keskustella ympäristönne siirtämisestä Azuren päälle tai erilaisista poluista SAP S/4HANA on Azureen, niin ota yhteyttä!

 

 

Blogin kirjoittaja Tommi Luoto johtaa saaremme teknologian kehitystä. Hän tuntee laajasti teknologian valtamerten ekosysteemejä samalle tähyillen asiakkaidemme kanssa kohti uusia horisontteja. Jos kiinnostuit aiheesta ja haluat keskustella lisää, ota yhteyttä:

Tommi Luoto
Teknologiajohtaja, Isletter
tommi.luoto@isletgroup.fi
+358 40 574 1261

 

 

#SAP #S4HANA #Microsoft #Azure #IsletGroup #POC #ProofOfConcept #soveltuvuusselvitys #konversio #prototyyppi

Like what you read? Share this!